Воша дочекује Партизан у полуфиналу Купа Србије

НОВИ САД: Четири по многима најбоља фудбалска тима - Војводина, Партизан, Црвена звезда и Чукарички - решаваће  коме ће припасти победнички пехар у Купу. Прве полуфиналне утакмице на програму су сутра у Београду и Новом Саду, а реванши ће се играти 10. маја. Прави дерби биће ново одмеравање снага између новосадских црвено-белих и београдских црно-белих на стадиону “Карађорђе”, с почетком у 19 часова.
partizan-vojvodina, FoNet/Aleksandar Barda
Фото: ФоНет/Александар Барда

 

Пре неколико дана Партизан је победио у првенственом окршају у Београду с 1:0, а Војводина ће имати прилику да се реваншира великом ривалу.

“Већ шест месеци уназад пратим игре Војводине, али сам до сада то чинио из неке друге перспективе, не као активни учесник”, рекао је тренер Радослав Батак. “Преузео сам црвено-беле и са свим играчима појединачно обавио разговоре, истичући да је најважније да позитивно размишљамо пред изазов који је пред нама. Убеђен сам да имамо квалитетан тим и важно је да  се придржавамо онога што се пре утакмице будемо договорили у свлачионици. Уколико у томе будемо успели, имаћемо велику шансу да остваримо повољан резултат”.

Батак је објаснио шта је за њега “повољан резултат”:

“Да не примимо гол, јер ћемо сигурно постићи барем један”.

Новосађани могу да рачунају на све расположиве снаге, јер повређених и кажњених играча у њиховим редовима нема.

“Вероватно је да ће бити одређених промена у тиму у односу на екипу која је одиграла сусрет у Београду. Ипак, не бих о томе да се изјашњавам овим путем. Одредићемо, по нама, тим за који проценимо да ће најбоље одговорити замислима и циљевима. А то је, зна се, покушај да се пласирамо у финале”, констатовао је Радослав Батак.

Од Дејана Мелега навијачи новосадског тима очекују да коначно заигра на нивоу партија које је пружао јесенас. И те како је за црвено-беле важно да овај одлични фудбалер буде препознатљивом нивоу, јер би игра  у том случају добила би неку нову димензију, а напад постао убојитији.

“Нисам прошао припремни циклус током зимске паузе и то се на мојој форми овог пролећа осетило. У последње време јако добро сам тренирао, осећам се изванредно и чини ми се да је дошло време да заиграм онако како знам и да данас допринесем правом, победничком издању Војводине”, најавио је Мелег.

Улазнице за утакмицу делиће се и сутра на стадиону “Карађорђе”, у просторијама клуба (Димитрија Туцовића 1), од 12 до 16 часова. Из Удружења навијача ФК Војводина поручују да су карте за Запад већ нестале, а да још увек има улазница за Исток и Север. После 16 часова, па све до почетка сусрета, улазнице за северну трибину моћи ће да се добију у просторијама навијачке групе Фирма, смештене на северној трибини. У слободној продаји биће само контигент улазница намењен навијачима Партизана, који ће бити смештени на Југу (400 динара). Подсећамо, приликом преузмиања бесплатних карата, заинтересовани морају да пруже личну карту на увид, а сваки појединац моћи ће да подигне по две улазнице. Власници сезонских карата имају право на још три улазнице, с тим да и они морају при уласку на трибине да покажу личну карту.

Улица Димитрија Туцовића биће сутра од 10 часова затворена и у њу ће моћи да уђу само имаоци карата за западну трибину, односно представници медија. Из ФК Војводина позивају гледаоце да на време дођу и уђу на стадион, како се не би беспотребно стварале гужве на улазима. 

А. Предојевић

Могао бих да одиграм 45 минута

Занимљив је био детаљ када је Батак причао да је још увек узбуђен због именовања за шефа струке у Војводини. Том приликом је рекао:

“Јесам узбуђен, адреналнин ради свој посао и мислим да бих и сам могао да одграм без проблема барем 45 минута у данашњем окршају”.

 

Лиценца није спорна

Војводина у првом кругу није испунила услове за добијање лиценце за играње у европским такмичењима. Остао јој је жалбени рок од месец дана да испуни оно што се од ње тражи.

“Још увек нисмо званично добили обавештење из ФСС да смо одбијени у захетву за издавање те лиценце”, рекао је Драгослав Вуковић. “Чим га будемо добили, решићемо сигурно проблеме с дугом према појединцима и дозвола да играмо у Европи неће бити спорна. Дакле, до 25. маја све ће бити регулисано и, боже здравља, учествоваћемо у такмичењима под ингеренцијом УЕФА”.

 

Опростили црно-белима

У светлу ружног скандирања на стадиону Партизана приликом недавног првенственог сусрета између црно-белих и Војводине, због створене (пре)загрејане атмосфере, није мали број оних који стрепе од догађања на трибинама.

“Од навијача и дела публике која је привржена Воши убеђен сам да не постоји шанса да буде изазван било какав инцидент”, категоричан је Вуковић. “Сигуран сам да ће Нови Сад умети да позитивно и господски одговори на немиле сцене виђене пре неколико дана у Београду, јер овде делују мир и мириси равнице. Надам се да ће они утицати и на навијаче Партизана. Ми смо симпатизерима Партизана опростили она скандирања и оне песме и, уколико они спортски и витешки буду навијали за свој клуб, сматраћемо то за њихово својеврсно извињење.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести