Фудбалери Војводине у полуфиналу Купа Србије, савладан Борац са 5:2 (2:1)

НОВИ САД: Фудбалери Војводине пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су на свом стадиону „Карађорђе“ савладали чачански Борац са 5:2 (2:1).
Vojvodina V Borac 4
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Новосађани су до ове победе дошли предвођени новим тренером Александром Веселиновићем. Полуфинале је на програму 26. априла и 10. маја.

Војводина је повела већ у 12. минуту, лопту је примио изузетно расположени Филип Малбашић и после неколико дуела са противничким играчима рутински погодио мрежу. Наставила је Воша да доминира тереном, па је већ у 16. минуту на семафору стајало - 2:0. Мелег је одлично упослио Малбашића, а овај сјајно, петом, проследио лопту ка Николи Трујићу, који ју је одлично прихватио и други пут матирао голмана Чачана Алексића.

Thumbnail

У 34. минуту велику шансу имао је Синиша Бабић да реши питање победника када је сам изашао пред голмана Борца, али је овај био на месту. Ускоро је уследила казна Борца. Чачани су имали напад по десној страни, капитен Зоћевић је шутирао са шеснаест метара, а на лопту је несрећно налетео Никола Ковачевић и савладао свог голмана Роцкова.

У наставку је тренер Веселиновић уместо Дејана Мелега на терен послао Филипа Кнежевића. Уследили су нови налети Војводине, али у 62. минуту до гола су стигли Чачани. Лопта се одбила до Милана Марчића, а он је изједначио резултат на 2:2. Ако је зебња код навијача Воше око крајњег резултата и постојала, брзо је нестала, јер је у 65. минуту Синиша Бабић разменио дупли пас са сјајним Малбашићем и поред Алекића донео предност црвено-белима од 3:2.

Thumbnail

Могао је и у 68. минуту Малбашић још једном да погоди мрежу, али је његов ударац главом завршио поред гола. Што није учинио тада овај одлични фудбалер исправио је у 71. минуту када је утрчао у празан простор и лако поентирао поред Алексића за вођство од 4:2. Тачку на овај сусрет, у 81. минуту, ставио је Никола Трујић својим другим голом, пошто је претходно Кнежевић пропустио да реализује стопостону прилику.

А. Предојевић

 

Малбашић: Било је ово моје вече

Тренер Воше Александар Веселиновић је после утакмице са Борцем рекао:

„Испунили смо све оно што смо се договорили и као последица тога стигла је победа. Захваљујем се члановима мог стручног штаба који су, заједно самном, успели да припреме тим и пронађу одговарајућа решења за поједине позиције. Наравно, дугујемо и захвалност навијачима, а већ од овог тренутка почињемо да размишљамо о утакмици са Радничким“.

Најбољи појединац утакмице Филип Малбашић није крио задовољство. Постигао је два гола и код још два асистирао .

„Испоштовали смо све оно што смо се са шефом договорили и спровели у дело неке нове шаблоне у игри које до сада нисмо користили. Што се моје игре тиче, наишло је такво вече када ми је готово све полазило за ногом и заиста имам разлога да верујем да ћемо савладати Раднички и показати да излазимо из мини кризе у којој смо били запали“, рекао је Малбашић.

 

Резултати четвртфинала Купа Србије

Војводина – Борац 5:2 (2:1)

Вождовац – Партизан 1:2 (1:0)

Слобода – Чукарички 0:3 (0:2)

Црвена звезда – Младост 4:2 (0:1)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести