ВОША НА ПРИПРЕМАМА Од старта јак рад, чекају се нови играчи

После лекарских прегледа и тестирања, фудбалери Војводине  преподне почели су рипреме за нову сезону.
d
Фото: Dnevnik.rs

Играчи трећепласиране екипе у Суперлиги Србије пред собом имају амбициозни план и свесни су шта их све очекује у наредних 40-ак дана, тачније до почетка пролећног дела првенства. План о изласку у Европу идеја је водиља фудбалерима и члановима стручног штаба на челу са шефом Ненадом Лалатовићем, али и свим људима из управе клуба. Током првих двадесетак дана, црвено-бели ће вежбати у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, а у плану им је да за то време одиграју и две контролне утаклмице – прву с Кабелом (18. јануара), а ривал за други сусрет (22. јануара) још се тражи. После тога ће се екипа преселити у турски Белек (од 24. јануара до 7. фебруара), где ће одрадити ударни део припрема и форму проверити кроз шест јаких међународних дуела.

- Пред нама је период напорног рада, јер почетак пролећне полусезоне једноставно ћемо морати да дочекамо у оптималном стању – рекао је Ненад Лалатовић. – На старту наставка Суперлиге, имамо изузетно незгодан распоред и, у складу с тим, темпираћемо форму већ за прву утакмицу, у којој играмо с градским ривалом Пролетером. Видите и сами да с нама више нису играчи за које сам рекао да на њих не рачунам, а Винсенту Езеу дозволио сам неколико дана одмора више, пошто је у Нигерији и очекујем да нам се придружи 7. јануара.

Екипи се придружио и новајлија Миљан Вукадиновић, који је још једном изразио велико задовољство због доласка у редове Воше.

Фото: Dnevnik.rs

- Желео сам да нам се придружи дојучерашњи фудбалер Напретка, а сада очекујем да чланови управе клуба реализују још неколико долазака – додао је Лалатовић. – Ту мислим на потписивање уговора са Мркаићем из Јавора, Младеновићем из португалског Жил Винсентеа, Ђорђевићем из нишког Радничког, као и Петковићем, који је тренутно играч московског Спартака. Због новогодишњих празника, нисам се ових дана видео с председником Гајићем и генералним директором Бајатовићем, али ћемо се срести већ у понедељак и тада ће доста тога бити јасније. Биће још дешавања током прелазног рока и евентуални нови доласци играча зависиће и од тога да ли ће нас неко напустити. Већ смо добили две милионске понуде за Мирка Топића, а постоји велико интересовање за још неке наше играче и тек када будемо видели да ли ће појединци отићи из Новог Сада, адекватно ћемо да реагујемо на тржишту. У сваком случају, мој посао је да тим буде комплетиран и спреман за изазове који су пред њим.


Играчки кадар

На првом тренингу били су следећи фудбалери Војводине: Младен Деветак, Ранко Веселиновић, Синиша Саничанин, Игор Јеличић, Никола Васиљевић, Аранђел Стојковић, Марко Ђуришић, Никола Дринчић, Миљан Вукадиновић, Миодраг Гемовић, Петар Бојић, Дејан Зукић, Ђорђе Ђурић, Марко Бјековић, Мирко Топић, Михајло Нешковић, Лазар Стојсављевић, Бојан Матић, Огњен Ђуричин, Немања Човић и Јован Кокир. Голмани Емил Роцков, Никола Симић и Немања Тороман били су на лекарским прегледима и тестирањима, док ће се Винсент Езе накнадно прикључити екипи.


Међу играчима који су се  појавили на тренингу, приметили смо и младог Марка Бјековића, који је јесенас наступао за прволигашки тим Кабела.

- Бјековић ће, за сада, тренирати с нама, али ће највероватније и у наредних шест месеци наступати за Кабел – објаснио је Лалатовић. – На њега озбиљно рачунамо за будућност и мислим да је ово најбољи пут за њега.

Како ствари стоје, црвено-беле ће напустити десни бек Милан Лазаревић, али он још увек није раскинуо уговор и очекује се да то учини у данима који следе. Међу кандидатима за тим није било ни Немање Николића, Немање Вучића, Николе Петковића и Жељка Филиповића, на које Ненад Лалатовић не рачуна за пролеће и који могу да потраже нове средине.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести