Воша на Златибору побољшава игру и атмосферу

ЗЛАТИБОР: Није пуно времена требало фудбалерима Војводине да се аклиматизују на услове за рад које имају на мини-припремама на Златибору.
vosa zlatibor, D. Vukićević
Фото: Д. Вукићевић

Пошто су им хотел “Палисад” и околни терени добро познати, јер традиционално ту лети имају базичне припреме, црвено-бели су прионули на свакодневни рад. Жеља шефа стручног штаба Владимира Буача и његових сарадника је да се екипа релаксира од згуснутог распореда утакмица које је имала у последње време и да се предстојећи дани искористе како би се сама игра унапредила, а форма кренула узлазном путањом.

Једини ситнији проблеми који ремете слику су јучерашњи изостанци с тренинга Луке Вујановића и Бразилца Ренана да Силве Алвеша, који су имали стомачни вирус. Међутим, лекар екипе др Маријан Цигановић рекао је да ће се они прикључити саиграчима већ у поподневном термину, па ће екипа радити у комплетном саставу.

- Услови које имамо у “Палисаду” и на терену на Швајцарији су изузетно добри и струка и играчи могу да одраде све што је испланирано - рекао је секретар стручног штаба Драган Вукићевић. - Време је феноменално, сунчано, терен је одлично припремљен, а посебно нам прија то што на Златибору нема карактеристичне гужве када је ова планина у питању. У миру и тишини играчи раде, а имају прилику и да се одморе, тако да је за сада све у најбољем реду.

Време је феноменално, сунчано, терен је одлично припремљен, а посебно нам прија то што на Златибору нема гужве карактеристичне за ову планину. У миру и тишини играчи раде, а имају прилику и да се одморе (Секретар стручног штаба Драган Вукићевић)

Занимљиво је да, после почетног загревања и координације којима руководи тренер Марко Куриyа, диригентску палицу у раду преузимају Владимир Буач, Зоран Грујић и Зоран Васиљевић. За то време голмани Емил Роцков, Никола Перић и повратник Марко Илић раде одвојено са тренером Драганом Васићем. Илић је, да подсетимо, боловао од мононуклеозе и неколико месеци био је ван терена, а сада је поново у погону.

- Знали смо да ћемо овде имати одличне услове - истакао је Немања Суботић, један од најзапаженијих играча Војводине у досадашњем току Суперлиге. - Додуше, када сунце зађе температура ваздуха се доста спусти, што је и очекивано када се у обзир узме чињеница да је већ почетак октобра. То нам прија, као и сама промена средине. Почели смо с интензивнијим радом на снази и уигравању линија тима, а паралелно уз то се боље међусобно упознајемо. Очекујем да ће нам то донети и боље игре у наставку првенства и да ћемо бити прави, односно да ћемо моћи да парирамо и најјачим екипама у Србији.

Мини-припреме Воше почеле су у ведрој атмосфери, играчи упијају оно што им Буач и чланови стручног штаба интерпретирају и захтевају од њих, а једногласан закључак свих је да је управа клуба начинила прави потез тиме што је екипу у првенственој паузи послала да тренира баш на Златибору.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести