ВОША НА ЗЛАТИБОРУ Тренирали Милојевић и Самјуел

ЗЛАТИБОР: Временске (не)прилике прате прве дане припреме новосадског фудбалског суперлигаша, па се смењују киша, понекад и праве провале облака, и краћи периоди када сунчани зраци обасјају падине ове лепе планине.
в
Фото: Dnevnik.rs

Све то, међутим, не спречава играча да до у танчине претварају у дело зацртани план стручног штаба. Атмосфера је изузетно добра и позитивна. Уколико се по јутру дан познаје, навијачи црвено-белих могу да се надају лепим издањима њихових миљеника у новој сезони.

Јуче преподне саиграчима су се на тренингу придружили придошлица из редова Чукаричког Немања Милојевић и Афум Самјуел из Гане, нападач који је стигао на пробу. Они су, заједно с колегама, већи део тренажног процеса радили на вежбама снаге, протканим игрицама и такмичарским духом,  што је кондициони тренер Александар Јанковић осмислио. Четири капитена – Никола Антић, Лазар Арсић, Емил Роцков и Марко Путинчанин, изабрали су другове у екипама које су се надметале у занимљивим, али веома корисним и физички захтевним играма. Потом се прешло на рад по пунктовима, на којима су пред црвено-белима биле вежбе чисте снаге.

У другом делу радило се с лоптом на плану реализације. Том приликом виђено је доста атрактивних удараца што главом, што ногом, па су голмани Роцков, Илић, Пилиповић и Старић били на правим искушењима.


Мирков лакше озлеђен

На бол у пети пожалио се новајлија из Бечеја Александар Мирков, који је, у пратњи физиотерапеута Немање Мијића, био на снимању у ужичкој болници. Снимак, срећом, није показао да је реч о некој тежој повреди, па је овај младић јуче тренирао с осталим делом екипе.

„И даље осећам бол, али шта да радим, могу да испратим све оно што се од мене захтева, а знам да ће неугодни осећај брзо нестати“, рекао је Мирков.


Млади Милојевић очигледно физички већ завидно припремљен није имао никаквих проблема да испрати рад, а слично важи и за Самјуела. Ипак, што се овог другог тиче, прерано је за доношење било каквих закључака и тек током наредних дана биће јасније да ли јесте или није фудбалер за  Војводину.

Фото: Dnevnik.rs

„Задовољан сам како тренирају и како се понашају сви кандидати за тим. Иако смо у понедељак послеподне имали веома јак тренинг, то није оставило никакав траг на њих, већ су наставили с максимално озбиљним залагањем. У поподневним сатима одрадили смо један од најтежих тренинга које смо планирали на Златибору и иако знам да им није било ни мало лако  фудбалери су издржали све напоре“, рекао је тренер Александар Веселиновић.

За среду  је била планирана и прва тренинг утакмица.

„Покушали смо да се договоримо с људима из Мордовије да нам буду ривали, међутим, минимална је шанса да се сусрет с овим тимом  и одигра. Нема везе, уколико не успемо да за ривала добијемо Русе, одиграћемо 45 минута између себе, јер смо ионако планирали да у евентуалној утакмици наступимо с два тима, од којих би сваки играо управо 45 минута“, рекао је Веселиновић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести