Воша одлучна да у Лучанима не понови срамоту из Крушевца

Некако се све утишало у редовима фудбалера Војводине после катастрофалног пораза од Напретка у Крушевцу.
д
Фото: Ј. Грлић

Нема лепих обећања и приче о победама, иако капитен Емил Роцков изражава веру и наду да тим који предводи може и мора да се подигне. Да ли је и колико то могуће, одговор ће понудити вечерашња утакмица трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије, у којој Новосађани поново гостују и у којој ће им домаћин бити захуктала екипа Младости из Лучана. Пре него што је најавио тај дуел, тренер Војводине Радован Кривокапић још једном се осврнуо на сусрет у Крушевцу.

- Оно што нам се догодило у утакмици с Напретком, представља срамоту за ФК Војводина - нагласио је Кривокапић. - Одиграли смо изузетно слабо, а више од пораза, заболела ме је реакција играча у свлачионици, боље речено, заболело ме је одсуство било какве реакције међу првотимцима. Упорно момцима понављам и они то морају најзад да схвате: Војводина је велики клуб и чињеница да носе њен дрес, мора да им представља част и привилегију.

Шеф струке Новосађана је одмах наставио:

- Најмлађа смо екипа у лиги и драго ми је што половину првог тима чине играчи који су прошли кроз омладинску школу “Илија Пантелић”. Тај податак сведочи о томе да су осцилације у нашој игри и могуће и очекиване. Желим још једном да апелујем на омладинце који нису потписали уговоре, као и на њихове родитеље и менаyере, да буду свесни прилике која им се указује, односно да јасно кажу да ли желе или не да играју за Војводину.

У сусрету у Лучанима, улога апсолутног фаворита, како по форми екипе, тако и по пласману на табели, на страни је Младости. Овај клуб је већ годинама у врху српског фудбала, тренутно је пети на табели, али само с бодом заостатка у односу на трећепласирани Партизан и четвртопласирану екипу Чукаричког. То, опет, сугерише на намеру Лучанаца да савладају Вошу и остану конкурентни када је у питању борба за једну од европских виза.

- Нема никакве сумње да Младост има веома квалитетну екипу, састављену од многих искусних играча. Екипу предводи сјајни тренер Ненад Миловановић, који већ годинама успешно ради свој посао и, у правом смислу те речи, постао је симбол клуба. У прошлој сезони ова екипа играла је у финалу Купа Србије, ове је стигла до полуфинала и, на основу тога, може слободно да се каже да Младост има континуитет добрих резултата. С друге стране, уколико будемо поновили грешке попут оних из утакмице с Напретком, нема сумње да ће и резултат бити. Верујем, ипак, да овог пута нећемо бити равнодушни, да ћемо пружити много бољу игру и да више никада нећемо дозволити посрнуће попут оног које смо доживели у Крушевцу - нагласио је Радован Кривокапић.

Тренер црвено-белих је најавио промене у саставу тима, што је било и очекивано. Везни фудбалер Немања Милојевић акумулирао је жуте картоне, тако да неће имати право наступа, а недостајаће и Дамир Зломислић, за којег је сезона завршена због повреде. У конкуренцији за стартну поставу наћи ће се и опорављени Огњен Ђуричин, док Винсент Езе и Секу Коне нису отпутовали с екипом у Лучане.

Утакмица у Младост - Војводина почиње у 18 часова, а судиће је Бојан Николић из Крагујевца.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести