Воша одрадила прве тренинге у Белеку: Сјајни терени и добра атмосфера

БЕЛЕК: Јуче су у Белеку смењивали киша и сунце, што није омело фудбалере Војводине да почну у дело да спроводе зацртани план рада.
v
Фото: S jučerašnjeg prepodnevnog treninga Novosađana/D. Petrović

Предвођени шефом стручног штаба Славољубом Ђорђевићем и у финој атмосфери одрадили су постављене задатке, свесни тога да им од ове фазе припрема умногом зависи форма за пролећни део сезоне. Дакако, и остварење постављеног циља, а то је, пре свега, пласман у квалификације за европску Лигу конференције.

- Сви играчи су здрави и јуче су тренирали без проблема – истакао је спортски директор новосадске „старе даме“ Љубиша Дунђерски. – Момци су свесни озбиљности посла који је пред њима и труде се да максималним односом допринесу његовој успешној реализацији.

Данас је пред тимом из Српске Атине и прва провера форме, а ривал ће да им буде Нижњи Новгород, члан руске Премијер лиге.


Данас с Нижњим Новгородом

Данас ће црвено-бели да одиграју прву тренинг-утакмицу, а ривал ће да им буде екипа руског премијерлигаша Нижњег Новгорода. Реч је о тиму који се налази у доњем делу табеле руског првенства, али је реч свакако о јаком и квалитетном тиму.

Сусрет почиње у 15.30 часова, уз пренос на Новосадској ТВ, као и на Јутјуб каналу ФК Војводина.


- На почетку имамо веома јаког супарника, јер је Нижњи члан руске елите и противник који ће од наших момака захтевати изузетно озбиљан приступ – јасан је први оперативац Новосађана. – Свесни су да их очекује веома захтеван дуел на физичком плану, али и тога да ће им то бити прилика да виде где се формом тренутно налазе. Тренер Ђорђевић ће, сасвим је извесно, да измиксује две поставе, које ће играти по 45 минута, а тиме ће практично да почне и борба за место у стартној постави за наставак домаћег првенства.

Што се јучерашњег рада тиче, на почетку су „парадом“ командовали кондициони тренери Александар Јанковић и Саша Семереди, да би се потом играчи поделили у неколико група. Под будним оком тренера Ђорђевића, офанзивци су радили на завршницама акција, док су њихове колеге из одбране увежбавале начине отклањања опасности по властити гол. Наравно, знатижељнике је занимало и то у каквом се стању налазе нови играчи и утисак је да су голман Емил Роцков, а с њим и Милан Лазаревић, Бојан Матић и Иван Вукчевић, веома мотивисани и да доприносе високом интензитету тренинга.

- Имали смо доста кадровских проблема на почетку припрема и чак 12 играча који су били под короном – рекао је Славољуб Ђорђевић. – Богу хвала, сви су се опоравили и стигли смо у Турску, где имамо феноменалне услове за рад. У међувремену, довели смо квалитетне фудбалере, на тај начин проширили конкуренцију за тим и очекујем да у пролећном делу првенства ови момци буду много бољи.


Без Ковачевића и Мркаића

На изненађење многих, међу фудбалерима који су отишли на припреме у Турску није било места за двојицу јесенас стандардних првотимаца Владимира Ковачевића и Момчила Мркаића.

- Став струке је да су у Белек дошли само они играчи на које се на пролеће рачуна – објаснио је био Дунђерски. – Двојица фудбалера које сте споменули, тренираће у Новом Саду, они су и даље чланови нашег клуба и остаје да се види хоће ли остати у Војводини или ће, евентуално, да промене средину.


На опаску да ће у наредне две недеље његов тим да одигра четири контролна сусрета, шеф струке Новосађана је одговорио:

- Тренери воле да кажу како у припремном периоду резултати нису много важни, али, наравно, увек је лепо када се победи. Данас преподне ћемо такође да одрадимо тренинг, а послеподне нас чека дуел с Нижњим Новгородом, тако да ће играчи сасвим сигурно да буду тешки. Тако раде и остале екипе, јер тренирати се мора и очекујем да, упркос свему, одиграју добро, покажу карактер и буду прави.

Славољуб Ђорђевић је нагласио да очекује да новајлије допринесу унапређењу игре црвено-белих.

- Наравно да нам је то циљ, а верујем да ће ускоро да нам се придружи и један добар штропер, јер имали смо одређених проблема посебно у последњој линији. Мислим да су спортски директор и управа довели права појачања и за сада све иде у жељеном правцу – додао је тренер Војводине.

А. Предојевић
 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести