Воша осокољена против лоше традиције

Фудбалера Војводине у дербију са Чукаричким укњижили су три важна бода и лакше дишу пред наставак Суперлиге, односно утакмицу коју у суботу играју са Радником у Сурдулици.
vojvodina, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић

Ипак, пожелели смо да још за који тренутак продужимо присећање на тријумф над Чуком, а, после јунака Yозефа Овусуа Бемпаха и најбољег појединца сусрета Богдана Планића, у томе нам је помогао Душан Јованчић. Тихи и ненаметљиви везни фудбалер, велики радник и младић за којег не постоји изгубљена лопта, нити нерешива ситуација на терену, овако је прокоментарисао утакмицу с Чукаричким:

„Чињеница је да су нас сви потценили пред почетак сезоне. Учинили су то и медији, као и супарничке екипе и могу то да разумем због нашег раног испадања из европске конкуренције, као и због свих осталих дешавања у клубу. Показали смо, међутим, да Војводина никада не сме да се потцењује, посебно не када игра на свом стадиону. Савладали смо Чукарички, екипу која има сјајне играче и исто таквог тренера и којем је амбиција да се избори за место у Европи. С друге стране, доказали смо да је реална и наша жеља да се изборимо за то исто право, надам се да ћемо циљ и остварити, а управо Чука ће нам бити један од директних ривала на том путу“.

На премијерном сусрету су Јованчић и Марко Вукасовић одрадили велики део посла у дефанзиви. Можда се то увек и не примећује у великој мери, али је чињеница да су пуним ангажманом помогли одбрамбеним играчима у реализацији задатка да се мрежа иза леђа голмана Емила Роцкова не затресе.


Подршка публике добар знак

Играо се 60. минут сусрета с Чукаричким када је новосадска публика, што за њу није баш типично, јединствено стала уз екипу Војводине. Практично свих  2.500 људи је у тим тренуцима почело да бодри Новосађане.

„Добар је то знак. Вероватно је и публика осетила да нам треба њена подршка, која нас је у том периоду понела и када смо направили две-три добре акције. Јасно је да нам, не само декларативно, подршка навијача пуно значи“.


„Вукасовић и ја смо више били окренути ка дефанзивним задацима. Примарно нам је било да зауставимо нападе Београђана и чини ми се да они нису били претерано опасни по наш гол. Колико је то била заслуга нас двојице, толико је пун удео у томе имала и комплетна екипа, а посебно се то односи на одбрамбене играче. Истина је да ни ми нисмо створили пуно прилика за гол, али их је, ипак, било. Међутим, све до гола Бемпаха нисмо успели да искористимо шансе. На томе ћемо сигурно морати да порадимо и верујем да ће реализација у времену које следи бити знатно боља“.

Ни временске прилике на “Карађорђу” нису ишле на руку играчима обе екипе, јер је било изузетно топло и спарно и било је потребно пуно снаге и воље да се одговори тактичким замислима тренера Ванића и Лалатовића.

„Заиста је време било веома тешко за игру. Исцрпели смо се до максимума, али смо добро припремљени, иако мислим да и на том плану можемо да будемо још бољи. Кроз утакмице и за пар кола и тај сегмент ће бити на вишем нивоу“.

Прелазни рок увелико је у току, самим тим и промене свих врста су и те како могуће у нашим екипама.

„Има још месец дана до краја прелазног рока. Искрено, не знам какви су планови шефа Ванића и клупских челника, али је чињница да може доста тога да се промени у том периоду. Можда у Војводину не дође нико, а, у принципу, може да се промени и читава екипа. Време ће показати шта ће се догодити, а ми морамо да останемо фокусирани на оно што нам следи“.

Следи традиционално тешко гостовање у Сурдулици. Војводина још увек није успела да упише победу у гостима када игра против Радника.

„Чини ми се да заиста никада нисмо победили у Сурдулици, не знам због чега је тако, али пробаћемо да у суботу то променимо. Сигурно је да тамо одлазимо осокољени првом победом и са жељом да покушамо да упишемо нова три бода. Свесни смо да то неће бити лако спровести у дело, јер Радник није ни мало наиван ривал и на премијери је, на гостовању, узео бод Вождовцу који има квалитетну екипу. То сведочи да је пред нама дуел с веома чврстим тимом и да ће нам бити тешко. Не познајем све фудбалере који носе дрес тима с југа Србије, али знам да је у Сурдулици доста тешко играти због терена, специфичне атмосфере и, наравно, тврдог ривала“, јасан је Душан Јованчић, један од стубова екипе Војводине, играч од чијег учинка пуно тог зависи у учинку црвено-белих.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести