Воша по повратку из Турске прави глазуру за ТСЦ

Изузетни пријатним летом чартер авиона „Ер Србије“, експедиција ФК Војводина у петак се вратила из Анталије у Београд, а потом и у Нови Сад.
d
Фото: Ј. Грлић

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Новосађана, својим ученицима дао је слободно, па ће с тренинзима црвено-бели наставити данас у 16 часова. Пуно тога доброг одрађено је на припремама у Белеку, о чему је најбоље посведочила последња провера пред повратак, у којој су Никола Дринчић и његови саиграчи, пружили обећавајућу партију у одмеравању снага с руским премијерлигашом, екипом Ахмата из Грозног (1:1). У дуелу с баш јаким Русима, виђени су плодови напорног рада у Турској, а посебно су импоновали вољни моменат, дисциплина у игри, али и одлична физичка припремљеност чете из Новог Сада. Славко Бралић био је стрелац гола за изједначење, а у одбрани је, заједно са Синишом Саничанином, чинио бедем пред голом све бољег голмана Николе Симића. Запажени су били и капитен Дринчић, новајлија Вељко Симић, а онда и сви остали кандидати за стартну поставу у првом сусрету наставка Суперлиге.


Учинак у Белеку

Током припрема у Турској, фудбалери Војводине одиграли су пет, од првобитно планираних шест контролних утакмица. Дуел с Б тимом Локомотиве из Москве био је отказан, јер су црвено-бели имали недовољно играча на располагању, пошто су, уз одлазак репрезентативаца у Америку, ситније повреде томе кумовале.

Новосађани су у Белеку остварили победу (Славија Софија - 1:0), пораз (Мура - 1:5) и три ремија (Алтај Измир - 1:1, Зорија Луганск – 2:2 и Ахмат – 1:1).


После краће паузе, дакле, у центру пажње је првенствена премијера, у којој ће „стара дама“, у петак, од 16.30 часова, угостити увек неугодни тим ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Током другог дела припремног периода у Белеку, стручни штаб Војводине није могао да рачуна на тројицу стандардних првотимаца - Миљана Вукадиновића, Немању Човића и Аранђела Стојковића – који су с репрезентацијом Србије били на америчкој турнеји.

- Имамо веома тежак распоред на старту пролећног дела првенства, јер играмо дерби за дербијем – додао је Ненад Лалатовић. – После сусрета са ТСЦ-ом, гостујемо екипи Чукаричког, потом нам долази Вождовац, па идемо  на нимало лако гостовање у Лучане, дочекујемо Напредак и онда нам следи дерби с Партизаном у Београду. Уколико у тој серији будемо на висини задатака и уколико успемо да још више побегнемо ривалима у броби за излазак у Европу, имаћемо довољно простора да разигравамо млађе фудбалере, младиће на којима је будућност нашег клуба.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести