Воша поразом од Пролетера завршила сезону

НОВИ САД: Фудбалери Војводине поражени су у последњем колу Суперлиге Србије од екипе Пролетера резултатом 2:0 (0:0). Стрелци за Пролетер били су Филип Кнежевић у 61. и Милан Миросављев у 86. минуту.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Пред почетак утакмице, члан Управног одбора ФK Војводина Петар Ђурђев уручио је урамљен црвено-бели дрес са бројем 100 фудбалеру Аранђелу Стојковићу, који се претходно придружио групи играча са преко 100 одиграних утакмица за „стару даму“.

Почетак утакмице није донео много прилика, Воша је први пут припретила преко Мркаића у 24. минуту, док је претходно Пролетер пропустио солидну шансу када се пред голом Симића није најбоље снашао Весић.

До одласка на одмор, Воша је имала још један недовољно прецизан покушај са дистанце, Топић је шутирао преко гола, док је на другој страни Симић био прилично незапослен све до 42. минута када је одлично зауставио покушај Пејића.

Данашњи шеф стручног штаба Војводине Видак Братић био је приморан да у првом делу игре из игре изведе повређеног Бјековића, кога је заменио Деветак.

Војводина је кренула офанзивно на почетку другог полувремена, у првом нападу Вукадиновић је центрирао, а Мркаић главом шутирао за мало поред гола. Десет минута касније, Зукић се нашао у опасној ситуацији у петерцу, покушао је да предрибла голмана Драгићевића, који је  последњем тренутку успео да ухвати лопту и спречи велику шансу.

Пролетер је  ипак био тај који је први погодио, и то из првог ударца у другом полувремену. Из слободног ударца са 22-23 метра, Кнежевић је шутирао, лопта је успут погодила живи зид, променила правац и преварила Николу Симића.

Видак Братић је одлучио да реагује офанзивном изменом, Новевски је заменио Вукадиновића, убрзо је ушао и млади Милетић, и Воша је кренула на све или ништа, али су праве шансе изостале. Пролетер се повукао и своје шансе чекао из контри и дочекао је пет минута пре краја, када је Кнежевић изашао сам пред Симића, али је Максимовић сјајним клизећим стартом сачувао „стару даму“.

Ипак, само два минута касније, Војводина није успела да се одбрани, поново је Кнежевић урадио највећи део посла, прошао је и центрирао са левог бока, а Миросављев погодио за недостижних 2:0.

Војводина није успела да промени резултат, па је „стара дама“ сезону завршила на четвртој позицији са 71 освојеним бодом.

Пролетер: Драгићевић – Марјановић, Пејић, Весић, Голубовић, Јоковић, Јанковић, Глушчевић, Живојиновић, Томовић (од 58. Илић), Којић.

Војводина: Симић – Бјековић (од 32. Деветак), Ковачевић, Максимовић, Ђорђевић – Стојковић, Топић – Вукадиновић (од 65. Новевски), Човић, Зукић, Мркаић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести