Воша с јединим циљем против Телеоптика, а то је победа

НОВИ САД: Имаће лепу прилику фудбалери Војводине да вежу две победе, пошто им, у шеснаестини финала Купа Србије, у госте долази прволигаш Телеоптик.
1
Фото: J. Grlić

Далеко од тога да Новосађани могу опуштеније да уђу у вечерашњу утакмицу, јер је одавно постало јасно да више не постоји подела на “велике” и “мале” тимове, па ће црвено-бели само моћи да прихвате улогу фаворита, али једино на папиру. У погледу коначног исхода, међутим, квалитет и класу мораће да потврде игром и головима на терену, тим пре што им је гост тим у којем наступају веома талентовани младићи који су прошли омладинску школу Партизана.

- За ривала имамо младу и талентовану екипу, играче поникле међу црно-белима, чија је школа добро позната и што нам неће дозволити никакво опуштање - јасан је био Радован Кривокапић, помоћник шефа стручног штаба Војводине Драгомира Окуке. - Телеоптик воли да се надиграва с ривалима и очекујемо да од тог стила неће одступити ни против нас. С друге стране, утакмицу дочекујемо у веома добром расположењу, а радује нас чињеница што смо на тренинзима приметили да су првотимци већ архивирали победу над Вождовцем и размишљају искључиво о дуелу  Телеоптиком.


Телеоптик нема шта да изгуби

У прошлом првенственом колу у прволигашкој конкуренцији, екипа Телеоптика направила је преокрет у сусрету са Жарковом. Иако су “оптичари” губили до пет минута пред крај, успели су, головима Стефана Ђурића и Филипа Чермеља, да стигну до сва три бода и прекину серију од шест утакмица без победе. Један од јунака тријумфа, ипак, био је голман Јован Трнић.

- Добрим одбранама сам вратио самопоуздање, како себи, тако и саиграчима - рекао је Трнић. - Вечерас нас очекује дуел с Војводином и у њему немамо шта да изгубимо. Наш домаћин је фаворит, а ми ћемо се потрудити да прикажемо добру игру и представимо се пред Новосађанима у најлепшем светлу. Било би, наравно, сјајно када бисмо победили, али ако и не успемо, то неће бити ништа страшно, пошто нам је првенство у првом плану.


Напомињући да се понавља стара прича када је такмичење у Купу у питању, по којој је ово неизвесно такмичење, без права на поправни испит и у којем  екипе из нижег ранга често умеју да изненаде боље од себе, Кривокапић је наставио:

- Тренер Окука је нагласио да не сме да буде присутно у главама наших фудбалера никакво потцењивање ривала и на томе ћемо инсистирати. Желимо да играчи Војводине пруже све од себе и да већ од првог минута покажу да намеравамо да победимо и прођемо даље. Уосталом, жеља нам је да, ако је то икако могуће, стигнемо до саме завршнице Купа.


Могући тим Новосађана

Тренеру Војводине Драгомиру Окуки вечерас ће на располагању бити сви играчи на које је могао да рачуна и против Вождовца. Ипак, сам шеф струке најавио је могућност да направи два-три измене у односу на екипу која је играла против “змајева”, па није немогуће да вечерас изведе овакву поставу: Роцков - Стојковић, Граовац, Саничанин, Хухумис - Месаровић (Гојков), Милојевић, Ђурић, Арсић, Срећковић - Бједов (Гајић). 


У новосадском суперлигашу и даље су присутни здравствени проблеми код појединаца.

- Можемо да рачунамо на све играче који су били у протоколу и за утакмицу с Вождовцем. Зломислић и Антић још увек не тренирају, док се Фофана и Езе осећају пуно боље и ушли су у тренажни процес. Ипак, из предострожности и уз договор с лекарском службом, они неће вечерас бити у конкуренцији за тим, а очекујемо да ће бити спремни већ за викенд - нагласио је Радован Кривокапић.

Утакмица Војводина - Телеоптик игра се у среду на стадиону “Карађорђе”, а почетак је заказан за 19 часова. Улазнице ће се продавати по цени од 300 динара (Запад) и 100 динара (Север), док источна трибина ни за ову утакмицу неће бити отворена због радова на Тржном центру Променада.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести