Воша у Белеку: Бралић истиче заједништво

(Од нашег специјалног извештача) БЕЛЕК: Фудбалери Војводине су у недељу, после утакмице са Алатјем(1:1), имали само један тренинг, а јуче два. Наруку им је ишло лепо време, па је на теренима све прштало од рада. Тренер Ненад Лалатовић захтевао је од њих потпуну посвећеност раду и, утисак је, био је више него задовољан учинком.
b
Фото: J. Grlić

Један од искуснијих и најбољих фудбалера, интернационалац из Хрватске Славко Бралић био је, по обичају, међу предводницима таквог рада.

Још увек се налазимо у веома јаком тренажном процесу, али смо у првој провери с турским Алтајем показали карактер и можемо да будемо задовољни оним што смо приказали, оцена је Бралића.

Како је додао, иако им тренутно резултати нису у првом плану, чини му се да ће у свакој наредној провери играти све боље и да ће, као последица тога, наићи и резултати.


Клуб се бави трансферима

Није тајна да за услуге Славка Бралића постоји заинтересованост појединих иностраних клубова. Добрим партијама скренуо је пажњу на себе, па нас је занимало то да ли постоји могућност да већ ове зиме промени средину.

Клуб се бави питањима везаним за трансфере. Спортски директор разговара са заинтересованима ако постоје и, уколико се појави понуда која би задовољила и Војводину и мене, можда бих могао да порменим средину. Ипак, потпуно сам сконцентрисан на рад на припремама, а видећемо шта ће донети будућност, јасан је био штопер новосадског тима.


Репрезентација

Никада Бралић није крио жељу да заслужи позив у репрезентацију Хрватске, али поново је истакао да није упућен у то да ли људи из тамошњег Савеза прате његове игре у Војводини.

- Сан ми је да заиграм за селекцију Хрватске, која је акутуелни вицешампион света. Тешко је изборити се за то право, јер је пуно квалитетних играча на мојој позицији, али не оптерећујем се тиме.


Играчи иза себе имају већ доста тренинга и нормално је да су уморни од жестоког рада.

- Налазимо се на самом крају тренинга на аеробном аспекту и мислим да смо већ сада јако добро припремљени и да ћемо, када првенство у Србији буде настављено, бити на јако добром нивоу.

Ускоро ће пуна година од када је Бралић стигао у Нови Сад.

- Срећан сам и задовољан у Војводини и лепо се осећам у Новом Саду. Уз то, с Војводином сам остварио одличне резултате освајањем Купа и трећим местом у прошлој сезони, а још сам задовољнији што смо и у новом циклусу такмичења доказали да то није била случајност. На терећој смо позицији на табели и у борби за друго место и, ако буде како очекујемо, можда остваримо и нешто више од тога.


Аплаузи за Бркића

Тренер Лалатовић не пропушта прилику да кад се укаже могућност за то шутира пенале голманима Вуклишу, Симићу, Тороману и Бркићу.

Фото: J. Grlić

Чини то с доста успеха, али је јуче му је искусни Бркић, који је дуго бранио у италијанској Серији А, два пута заредом зауставио шутеве, што су саиграчи аплаузом поздравили.    


Говорећи о основним квалитетима тима, Бралић је на првом  месту издвојио заједништво у екипи.

- Дишемо као један, а пуно нам значи и подршка коју добијамо од тренера Лалатовића и то нас мотивише на још бољи рад и игре. Види се на терену да просто гинемо један за другога и то мора да донесе жељене плодове.  Бралић је приликом доласка у Војводину  веровао да ће  освајати трофеје.

- Увек пред себе постављам највише циљеве и тежим ка томе. Био сам сигуран да ћемо далеко да догурамо у Купу и да ћемо бити конкурентни у борби за друго место. Што се првенства тиче, нажалост, нисмо успели да будемо испред ривала, остали смо трећи, али сам презадовољан тиме што смо освојили Куп и што смо исписали лепу страницу у клупској историји.


Данас са Зоријом

Пред црвено-белима је данас друга провера, ривал је Зорија из Луганска, која је  играла у Лиги Европе и који је противник за поштовање. Још у овој утакмици тренер Лалатовић моћи ће да рачуна на Аранђела Стојковића, Миљана Вукадиновића и Немању Човића, који ће потом отићи с репрезентацијом Србије на америчку турнеју.

Данашњи дуел украјинског и нашег тима почиње у 15 часова, уз ТВ пренос на каналима Новосадске ТВ и ТВ Арена спорт.


Уз констатацију да ће Воша сигурно наставити да се бори за освајање другог места у Суперлиги, снажни фудбалер је истакао да је циљ да се одбрани трофеј Купа.

- Чекамо да видимо кога ћемо добити за ривала у четвртфиналу и верујемо у то да можемо, корак по корак, да стигнемо у ситуацију да поново славимо у Купу. Екипе из прошле сезоне остала је на окупу, а када је тако, онда смо све уигранији. Пружамо веома квалитетне партије и, по мени, играмо јако добар фудбал,међу најлепшима  у лиги.

Бралић и Саничанин чине, по општој оцени, један од најбољих штоперских тандема у Србији.

Сани и ја смо се брзо уиграли, добар смо тандем, али треба да се нагласи и то да су током јесени шансу добијали и други штопери, који су показали да се на њих апсолутно може рачунати, казао је Славко Бралић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести