С припрема Воше у Белеку: Добар наговештај против Алтаја, рад се наставља

БЕЛЕК: Одиграли су фудбалери Војводине прву тренинг утакмицу и у њој остварили реми у дуелу с турским Алтајем из Измира (1:1). Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Новосађана, шансу је пружио двема различитим поставама, на терену су се, сваки по полувреме, представила два комплетна тима и утисак је да тренер Новосађана може да буде задовољан.
v
Фото: Vladimir Miletić/J. Grlić

Још једном ваља да се подвуче чињеница да су црвено-бели наступили без најбољег стрелца Петра Бојића, младог Мирка Топића и у другом делу јесење полусезоне стандардног голмана Горана Вуклиша, али то није пуно утицало на њихову игру.

Иако у свакој утакмици желим да победим, резултат ми није био у првом плану, јасан је био Лалатовић.

Како додаје, жели да види како играчи реагују на тешке тренинге, како трче и боре се, јер је од оних тренера који воле и теже ка томе да у саставу имају максимално спремне фудбалере.

Задовољан сам оним што сам видео против Алтаја, идемо даље и наставићемо да брусимо форму за сусрет првог кола наставка првенства у којем дочекујемо ТСЦ, поручио је Лалатовић.

Како у тиму није било реконвалесцента Мирка Топића, на позицији задњег везног наступио је дебитант, омладинац Владимир Милетић (17), који је, након што је пребродио почетних десетак минута борбе с тремом, показао да на њега може озбиљно да се рачуна у будућности. У наставку су се на терену појавили и Урош Кабић (16), односно Владан Новевски (18), пред којима је, наставе ли да се правилно развијају, лепа фудбалска будућност.

Другачији су захтеви у сениорском тиму, брже се игра и требало ми је мало времена да се снађем, искрен је био Милетић.


Никола Симић, повратник на гол: Почела је борба за место у тиму

Никола Симић паузирао је у јесењој полусезони од 15. септембра до краја овог дела такмичења, а на голу Војводине заменио га је искусни Горан Вуклиш.

Срећом, повреда је постала део прошлости, па 24-годишњи чувар мреже поново конкутрише за најбољи састав. У дуелу с Алтајем „дебитовао“ је у стартној екипи и добро обавио посао.

Фото: J. Grlić

Пукао ми је био лигамент лакта и пауза се одужила, уз осмех је рекао Симић.

Како каже, срећа је и задовољан што се вратио у екипу и сада је на њему да свакодневно добро ради и доказује се шефу стручног штаба. Недостају ми утакмице и због тога и служи припремни период, како бих што брже ушао у рутину и стекао неопхопходну сигурност, поручио је.

У 45. минуту сусрета с турском екипом, Симић је сјајно интервенисао и спречио ривала да стигне до (не)заслуженог вођства.

С моје стране, та одбрана је обележила прво полувреме утакмице с Алтајем. Били смо бољи тим, али су они имали ту прилику и добро је што нису повели. Идемо даље, следи нам још пуно рада и велика борба за место у тиму, додао је Никола Симић.


Хвала богу, додаје, успео је у томе и, после уводних минута, било је добро и задовољан је како је одиграо.

Пуно ми значи то што ми је шеф Лалатовић пружио шансу у стартној постави и да играм заједно с преискусним играчима који су једна од најбољих екипа у нашој земљи. У везном реду био сам с Николом Дринчићем, великим фудбалером и човеком који је од мене старији читавих 19 година. Пре утакмице упознао ме је с одређеним захтевима које морам да испоштујем, како да се крећем и шта треба да радим. Задовољан сам дебијем и имам огроман мотив да тренирам још боље у преосталом току припрема, вели Милетић.

И млади десни бек Марко Бјековић нашао се међу првих 11 и одиграо је на високом нивоу првих 45 минута.

Драго ми је што шеф верује у мене и трудим се да то поверење оправдам, истакао је овај млади играч.

Верује да може да се избори за још већу минутажу на пролеће и бориће се свим силама да се то и догоди.

Против Алтаја нисмо играли с пуно преузимања, већ је сваки играч имао стриктна задужења, па сам често улазио и у средину терена, што је захтевније, али и лепше, каже Бјековић.

Јуче су Новосађани одрадили само један, краћи тренинг, на којем су се, кроз рад на снази и ножни тенис, заправо - опорављали. Једино искусни голман Жељко Бркић није био на њему, остао је о хотелској теретани, док су сви остали играчи без проблема испратили све захтеве чланова стручног штаба и кондиционих тренера Александра Јанковића и Саше Семередија.


Драгољуб Самарџић, председник Воше: Веома сам задовољан виђеним

Пажљиво је први сусрет Војводине у Белеку пратио и председник новосадског клуба Драгољуб Самарџић. Имао је шта да види у дуелу црвено-белих с турским Алтајем из Измира, а по његовом завршетку замолили смо га да нам изнесе утиске.

Била је то квалитетна утакмица и веома сам задовољан оним што сам видео, рекао је Самарџић.

По његовим речима, увек су прве утакмице на припремама најтеже, а поготово због тога што је у овој наступило 22 играча, дакле читава два тима.

Уз то, наши фудбалери су на дан сусрета одрадили и тежак тренинг, а 24 сата пре тога имали су још два. Управо зато сам задовољан игром, с тим да су нам, наравно, интересантни млађи првотимци, пре свих Милетић, Новевски и Кабић. Показало се, на основу онога што су приказали, да се наша концепција све већег ослањања на младе показује као исправна и на том путу нећемо да одустанемо, поручио је Самарџић.

На првог човека „старе даме“ одличан утисак оставио је и Вељко Симић, новајлија у редовима Новосађана.

Вељко је проверен играч, вредан наше пуне пажње. Јасно је да ће бити огромно појачање за наш тим, које ће, када га упарнимо с брзим бочним играчима, бити веома тешко одбранити када нападамо, додао је Самарџић.


Сутра (у уторак) Војводина има нови тест, а ривал ће јој бити украјинска екипа Зорје из Луганска, учесник Лиге Европе, чији фудбалери такође бораве у хотелу „Сусеси“. Како је Лалатовић најавио, и у овој утакмици ће наступити две различите екипе по 45 минута, а онда ће почетна постава добијати прилику да игра 60 минута, док ће момци који на терен уђу током сусрета, имати прилику да се покажу и докажу током 30 минута.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести