Воша у дербију са Звездом без Човића и Максимовића

Први део јесење полусезоне, фудбалери Војводине завршили су на четвртом месту на табели, иако с утакмицом мање. Када се подвуче црта, “пролазним временом” међу новосадским црвено-белима могу да буду веома задовољни и да у њему пронађу додатни мотив да, пре одласка на зимску паузу, прикажу још боље партије у преосталих седам дуела.
2
Фото: Ј. Грлић

- Сигурно је да могу да будем задовољан, јер се сада налазимо на месту које нас води у Европу - рекао је Славољуб Ђорђевић, тренер “старе даме” - Не треба, међутим, да се заборави на чињеницу да је пред нама циклус тешких сусрета, који ћемо да отворимо у недељу, када ћемо бити домаћини Црвеној звезди. У претходном периоду имали смо доста проблема, али су момци показали да се подижу у форми, иако још увек у нашој игри има доста осцилација. Могли смо да будемо и трећи, али и испод четврте позиције, па ћу још једном да поновим да верујем у овај наш тим.

У недељу је, дакле, фудбалски празник у Новом Саду, јер у госте тиму из Српске Атине стиже актуелни првак државе Црвена звезда. На почетку првенства, екипа из највећег војвођанског града успела је да остане непоражена у београдском дуелу с традиционалним и великим ривалом.

- Звезда је првак и, до пораза у Сурдулици, била је у рекордној серији утакмица у којима није осетила горчину пораза. По мени, београдски црвено-бели имају индивидуално најбољу екипу, а разлика у односу на сусрет првог кола, што се нас тиче, сигурно је да постоји. Играмо код куће, моћи ћемо да у сусрет уђемо растерећени, али и јако мотивисани и с израженим самопоуздањем после последњих резултата које смо остварили. У сваком случају, учинићемо све како бисмо остварили позитивни резултат.


Човић постао тата по други пут

Због жутог картона добијеног у градском дербију с Пролетером, капитен Војводине Немања Човић неће предводити саиграче у недељу. Међутим, имао је сјајни фудбалер пуно разлога за велику радост у среду увече, пошто је по други пут постао отац. Немањин син Петар добио је сестрицу Срну, тако да је срећа владала у породици, а капитен ће, без обзира на све, бити на трибинама “Карађорђа” и пружати велику подршку саиграчима у дуелу с прваком.


Неће Војводина моћи да заигра у комплетном саставу, недостајаће у њеном тиму двојица веома значајних играча.

- Озбиљан проблем нам представља чињеница да, због жутих картона, право наступа у недељу неће имати нападач и капитен Немања Човић и поуздани дефанзивни везни Новица Максимовић. Реч је о двојици момака који нам држе и свлачионицу и терен, али је старо правило да, кога нема, без њега се и може и мора. Добро је то што је у последња три сусрета играло доста играча, услед ротација које смо у тиму правили, па сам убеђен да сада имамо и бољу клупу. Пред нама је дерби и надам се да ће наши фудбалери да се стисну по ко зна који пут и изађу храбро на мегдан шампиону.

И подршка из гледалишта екипи Војводине могла би да буде од велике важности.

- Очекујем да ће се на трибинама наћи доста гледалаца, што ће обема екипама представљати мотив више да одиграју што боље. Наравно да прижељкујем  велики подршку нашем тиму, која би могла да му додатно помогне у намери да пружи добру и храбру партију и оставри циљ - поручио је Славољуб Ђорђевић.

Дуел Војводина - Црвена звезда, да подсетимо, игра се у недељу, с почетком у 16.45 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести