Воша у Крушевцу храбро и без страха (недеља 20)

Лепо су стартовали у новом првенству фудбалери Војводине, победивши Мачву на стадиону у Бачкој Паланци (3:1).
Nenad Lalatović/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић, тренер фудбалера Војводине

Није, наравно, све функционисало беспрекорно у игри црвено-белих, али су они испунили основни циљ и показали да су у нову сезону ушли решени да се изборе за учешће у квалификацијама за европско такмичење. Током седмице која је у току, резервни и играчи с мањом минутажом, уз помоћ омладинаца, одиграли су неуспешну пробу с Бечејом (0:1), али то посебно не узнемирава њиховог тренера Ненада Лалатовића.

Та утакмица није толико важна, колико је битно да су првотимци добро тренирали у склопу припрема за утакмицу која је пред нама у недељу - јасан је био Лалатовић. - Путујемо на мегдан екипи Напретка, а за стадион Младост у Крушевцу не везују нас баш пријатне успомене из прошлог првенства. Подсетићу, изгубила је Војводина тамо 0:5, али то сада може само да нас додатно мотивише. Свесни смо да је пред нама једно од најтежих гостовања у јесењем делу, јер је Напредак одличан домаћин, има новог тренера и доста нових играча и жеља нам је да пружимо све што је до нас како бисмо се у Нови Сад вратили непоражени.

Млади стручњак је, ипак, нагласио да Војводина неће имати никакав страх од ривала, јер је, како је нагласио, она велики и амбициозан клуб.

- Очекујем да ће у Крушевац допутовати и наши навијачи, како би нам пружили неопходну подршку. Утакмица се игра под светлошћу рефлектора у недељу увече, од 20 часова, биће добар амбијент и мислим да им боља позивница и није потребна. Наравно, прижељкујемо да пружимо храбру и добру партију и да потврдимо да жеље које имамо никако нису нереалне, већ да само осликавају квалитет који имамо.

Немања Човић се опоравља од операције предњих укрштених лигамената, а неизвестан је наступ још неколицине фудбалера које би Лалатовић радо видео међу стартних једанаест.

- Никола Дринчић је још на припремама у Словенији добио јак ударац у тетиву, али је желео да тренира. Међутим, бол се појачао после сусрета са Шапчанима и тек ћемо да видимо да ли ће моћи да буде у недељу у саставу. У тренинг сусрету с Кабелом незгодно је на раме пао млади Кокир и он готово сигурно неће конкурисати за екипу, а против Бечеја је повреду предње ложе обновио Никола Васиљевић, који неколико месеци није наступао управо због тога. Вучић је у току недеље нормално тренирао и биће међу 18 играча. Без обзира на све то, знамо с каквим циљем одлазимо на мегдан Напретку и од играча ћу тражити да уложе максимум како бисмо се у Нови Сад вратили у добром расположењу - додао је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести