Вошин бод за (не)задовољство

Нису успели фудбалери Војводине да повежу две победе након тријумфа над Вождовцем и сада им екипа Чукаричког озбиљно дише за вратом.
ф
Фото: Ј. Грлић

У сусрету с тимом Младости у Лучанима већ у 19. минуту су повели голом Миљана Вукадиновића, имали још неколико прилика, да би у наставку  домаћин  преузео конце игре у своје руке и стигао до изједначења - 1:1. Утисак је да реми није задовољило апетите не једног ривала, јер су и једни и други  могли да стигну и до читавог плена.

- Победа нам је у Лучанима била циљ - искрен је био Младен Деветак, асистент код поготка Војводине. - Дошли смо до вођства и имали још две-три велике прилике да решимо утакмицу после првих 45 минута. На нашу жалост, нисмо успели у томе, а у наставку је Младост заиграла дугим лоптама и то јој се исплатило у 64. минуту, када се десио пенал, који су Лучанци претворили у изједначење.

Деветак је код поготка  добро прошао по левој страни и упутио идеалну лопту, коју је Вукадиновић претворио у вођство црвено-белих.


Ненад Лалатовић: Нећемо се жалити, поштујемо судије

Тренер  Ненад Лалатовић дан после утакмице није могао да се отме утиску да је његова екипа у Лучанима оштећена за недосуђени пенал.

- У последње три утакмице судијске одлуке су ишле на нашу штету.Против Чукаричког, видело се то у снимку спорног детаља, лопта није прешла читавим обимом гол-аут линију и  поништен нам је регуларни гол, а изједначујући погодак примили смо 30 секунди по истеку седмог минута надоканде времена. Против Вождовца нам није свиран пенал, баш као ни у Лучанима у надоканди времена, кад је Шатара с леђа гурнуо Гемовића у изгледној ситуацији. Поштујемо Судијску организацију и ФШ и нећемо да се жалимо, али свакако сви у клубу морамо да се замислимо. Још увек се, ипак, не љутимо, јер сматрамо да и судије могу да погреше – рекао је Лалатовић.


- Драго ми је што сам био асистент, али не могу да будем задовољан тиме што смо освојили само бод. Имали смо у трећем минуту надоканде времена шансу да победимо после шута Ковачевића, чији покушај је завршио поред стативе. Могао је судија да одсвира пенал и у нашу корист у тим тренуцима, јер чини ми се да је прекршај над Гемовићем у шеснаестерцу постојао.

Чукарички се Воши сада приближио на само два бода заостатка.


Мирко Топић: Још нисам потпуно спреман

Као ни у већем периоду јесењег дела првенства, у Лучанима није било дефанзивног везног Мирка Топића, који се опоравља од повреде ложе.

- Можда је боље било да нисам наступио у утакмици с Вождовцем. Не, нисам обновио повреду, али је чињеница да и даље осећам њене последице. Због тога смо решили да још неко време паузирам и да потпуно санирам озледу, а физички сам спреман. Очекујем да ћу ускоро моћи да помогнем саиграчима – поручио је Топић.


- Чукарички је константно иза нас, некад с већим, а некад с мањим заостатком.У петак играмо код куће с екипом Напретка, а онда нам, у следећи уторак, следи дерби с Партизаном у Београду. Приближава нам се и четвртфинална утакмица Купа са Спартаком у Суботици и јасно је да нам неће бити ни мало лако. Сада нам је најважније то да се нико не повреди, јер у серији која нас чека сваки играч биће веома важан, како бисмо успешно одговорили на изазове - поручио је Деветак.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести