Вошин тренер голмана Тодић на Тајланду

На Тајланд су у среду отпутовали, а данас преузимају дужности стручног штаба фудбалске репрезентације ове земље нови селектор Милован Рајевац, помоћници Зоран Јанковић и Небојша Стаменковић и тренер голмана Саша Тодић. Уговор српских стручњака и Федерације Тајланда, уз посредовање агента Дејана Вукадиновића, потписан је на годину плус годину дана.
Sasa Todic
Фото: Dnevnik.rs

- Утакмице између Војводине и Црвене звезде постале су ми, као по неком неписаном правилу, опроштајне - рекао је Тодић пред полазак на далеки пут. - Када сам, као играч, одлазио из Новог Сада и пред наставак каријере у Украјини победили смо Београђане резултатом 1:0.  Било је то 2005. године, а 2014. сам с места тренера голмана Воше, опет после дуела са Звездом који смо добили са 3:1, прихватио позив из Уједињениг Арапских Емирата. Ево, поновља се прича, па после дуела с београдским црвено-белима, и пораза од 0:2, одлазим на Тајланд.

У квалификацијама за Светско првенство у Русији селекција Тајланда остала је без шанси да се квалификује на финални турнир.

- После неуспеха у овом квалификационом циклусу, федерација Тајланда решила је да смени досадашњег селектора. Одлучили су људи из ове земље да нови стручни штаб предводи националну селекцију у три преостале утакмице, иако више не постоје ни теоретске шансе за пласман на СП. Играћемо код куће утакмице са Уједињеним Арапским Емиратима и Ираком, а предстоји нам и гостовање у Аустралији.

Тодић и Воша су се растали и по трећи пут, а некадашњи голман, који је дрес новосадског тима носио 153 пута, на крају је додао:

- Војводина је моја друга кућа и надам се да ћемо, једног дана, поново имати прилику да сарађујемо. Следи ми нови изазов и спреман сам да се, заједно с Рајевцем, Јанковићем и Стаменковићем, с њим суочим.      

А. Предојевић

Лесковац мења Тодића

По одласку Саше Тодића из Војводине, у тренера голмана првог тима промовисан је Драган Лесковац. Он је до сада радио у млађим категоријама, па ће и њему ново задужење бити корак више у каријери и прилика да се додатно афирмише.

- Рад Лесковца пратио је и Тодић и позитивно се изразио о њему, па је то било и најлогичније решење за упражњено место тренера голмана до краја првенства - прокоментарисао је шеф стручног штаба Радослав Батак.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести