Вошу на „Карађорђу“ тестира руски Урал

Одиграли су у досадашњем току припрема фудбалери Војводине само две тренинг-утакмице и оба пута остварили резултат 2:2.
Miloš Zličić (34) želi nastavak golgeterske serije  Foto: J. Grlić
Фото: Милош Зличић (34) жели наставак голгетерске серије Фото: Ј. Грлић

Први пут се то догодило на Златибору, када им је ривал била Будућност из Подгорице, а у прошли петак су снаге одмерили с новим премијерлигашем БиХ, екипом Звијезде 09 на стадиону у Угљевику. Занимљиво је то да су оба пута стрелци за Новосађане били исти - Немања Милојевић и Милош Зличић, као и чињеница да је тим, онако у ходу, био освежаван новим играчима.

У сусрету са Звијездом 09 први пут су се у саставу појавили, и то после само два тренинга, задњи везни Дамир Зломислић и штопер Лазар Ђорђевић, пристигли из редова Широког бријега (БиХ), односно словачке Подбрезове. Шеф стручног штаба Александар Веселиновић и његови сарадници најбоље знају  да им време за уигравање тима неумитно истиче, па ће у уторак, 10.јула имати нову проверу. Ривал је респектабилна руска   екипа Урала из Јекатеринбурга,  биће то прилика да се види колико је до сада екипа Воше одмакла у стварању жељене игре.

Очекујем да ће ово бити права провера за нас јер су тимови из Русије по правилу увек физички добро припремљени и моћи ћемо да видимо где се тренутно у том сегменту ми налазимо (Тренер Веселиновић)

- Урал је веома агресивна екипа, која је до сада одиграла већ пет-шест припремних утакмица - рекао је Веселиновић. - Изгубили су Руси од Марибора (0:3) и победили наш Чукарички (1:0), а имао сам прилику да одгледам те сусрете и уверим се да нас чека више него озбиљан ривал. Урал има на располагању велики број фудбалера, уз то располаже фантастичним буџетом, али је у прошлој сезони био пласиран у доњој половини табеле Премијер лиге. Очекујем да ће ово бити права провера за нас, јер су тимови из Русије по правилу увек физички добро припремљени и моћи ћемо да видимо где се тренутно у том сегменту ми налазимо.


Хухумис пред потписом

Лекарске прегледе јуче је имао фудбалер за којег су црвено-бели заинтересовани да постане њихов члан. Реч је о левом беку Дијаматису Хухумису (24), некадашњем младом репрезентативцу Грчке, који је поникао у Панатинаикосу и једно време био капитен славног тима. Он стиже из редова Слована из Братиславе, чији дрес је носио у прошлој сезони и с којим је освојио Куп Словачке.

Уколико извештај лекара буде повољан, очекује се да Хухумис данас потпише уговор. Тешко је поверовати да ће му тренер Веселиновић указати прилику у дуелу с Уралом, али је чињеница да би његовим ангажманом Војводина појачала конкуренцију на левом боку.


Тренер има одређене персоналне проблеме с појединим играчима, што ће условити и поставу којој ће поклонити поверење на старту утакмице.

- Због повреде листа неће моћи да наступи Лазар Арсић.Такође, због последице ударца, који је добио у утакмици са Звијездом, паузираће и капитен Никола Антић, а замениће га Милан Лазаревић. Остали момци су спремни и од њих очекујем да се, верујем бројној публици преставе у лепом издању и покажу да смо на добром путу – казао је Веселиновић.

Утакмица Војводина - Урал на стадиону “Карађорђе” почиње у 17 часова, а улаз на западну трибину је бесплатан.   

A. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести