Време је да напокон негде будемо заштићени

Дерби 1. кола фудбалске Суперлиге у Сенти завршен је без победника (2:2), па су домаћин ТСЦ и гост, екипа Војводине, укњижили по бод.
Фото: Ј. Грлић/ Судија Новак Симовић и Ненад Лалатовић у расправи
Фото: Фото: Ј. Грлић/ Судија Новак Симовић и Ненад Лалатовић у расправи

Утакмица је донела, посебно у других 45 минута, занимљив, на моменте и узбудљив фудбал, а основа да се надају освајању читавог плена имали су и Бачкотополчани и Новосађани. После смена у вођству, на крају је дуел два српска представника у квалификацијама за Лигу Европе окончан резултатски мирољубиво, али далеко од тога да је такав био и ток игре током 90 минута. Жеља за победом условила је обострано доста јаких стартова, али и показала изражен вољни моменат играча обе екипе да до зацртаног циља стигну. Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић био је незадовољан по завршетку сусрета, што није скривао.

- Честитам ТСЦ-у на приказаној игри, а првенствено на организацији клуба - изјавио је Лалатовић. - Тим из Бачке Тополе има одличног тренера, сјајне играче и сасвим заслужено је ту где јесте и желим му да следеће године освоји титулу. Не бих да причам превише да не бих био кажњен, али то мора да ради моја Војводина. Време је да напокон негде будемо заштићени, јер овако не може да буде довека и стално да се ћути. Ја ћу ћутати, а нека причају људи из управе клуба, јер они то треба да раде. Ми смо, ипак, велика Војводина и највећи клуб на северу Србије, а испада да смо најмањи, јер нигде нисмо заштићени и препуштени смо оваквим стварима какве су се догађале у Сенти.


Картони тренерима

Арбитар Новак Симовић показао је у дербију чак девет жутих картона, четири играчима ТСЦ-а и пет црвено-белима. Занимљиво је то што су јавне опомене, поред фудбалера, добила обојица шефова стручних штабова - Золтан Сабо и Ненад Лалатовић, а помоћни тренер Војводине Драган Шарац у 75. минуту “зарадио” је и црвени картон.


Утисак је да се замерке шефа стручног штаба Новосађана највише односе на начин на који је правду делио арбитар Новак Симовић. Пре свега због досуђеног пенала за ТСЦ  у 26. минуту, којем је претходио дуел и контакт између Томановића и Славка Бралића, после којег је лопта погодила у руку штопера црвено-белих. Чини се да је било основа да судија свира прекршај у корист гостију, али он то није учинио, а Лукић је, из два покушаја, савладао голмана Симића.

- Мислим да се и на ТВ снимку лепо видело да је реч била о очигледном прекршају играча ТСЦ-а - изричит је био Бралић. - Имао сам лопту на глави, када ме је он гурнуо и испао сам ван баланса, а лопта ме је погодила у руку. Мислили смо сви да је судија свирао фаул за нас, а онда смо схватили да је показао на белу тачку. Није на мени да коментаришем суђење, али штета је што нисмо освојили сва три бода. Било па прошло, идемо даље.

Друга ситуација на којој Симовићу замерају Новосађани збила се у 63. минуту, када је Саничанин главом савладао голмана Филиповића при вођству свог тима од 2:1, а делилац правде, са закашњењем, пресудио је да је ударцу претходио прекршај у казненом простору домаћина и гол је поништио.

- Волео бих и ја да знам шта се том приликом догодило - категоричан је био несуђени стрелац Саничанин. - Нисам имао никакав контакт с противничким играчем, а фаул је досуђен тек после неколико секунди, у тренутку када је лопта затресла мрежу. Наводно, Бојић је начинио прекршај, мада и он тврди да о томе није могло да буде ни речи. Штета, јер да смо повели с 3:1, утакмица би практично била решена. Не бих више да причам на ту тему, домаћин је касније стигао до изједначења, мада тек је прво коло и мислим да смо освајањем бода направили солидан посао.

Већ у среду пред Војводином је сусрет 2. кола, у којем ће, на стадиону “Карађорђе”, дочекати одличну екипу Чукаричког. Та утакмица почеће у 21 час.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести