Време је за прву победу Новосађана у војвођанском дербију

НОВИ САД: Зимска пауза,  остаје иза нас, а најбољи суперлигашки фудбалери Србије од данас се враћају на терене широм наше земље. Прилику да отворе пролећну полусезону имаће играчи Војводине и ТСЦ-а на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду, у војвођанском дербију и утакмици која у себи носи велику важност за оба тима.
s
Фото: Mečevi između Vojvodine i TSC-a uvek uzbudljivi i neizvesni/J. Grlić

То наговештава добар сусрет, квалитетан фудбал и судар, без сумње, две одличне екипе.

Пред нама је изузетно тежак сусрет, јер смо ми до сада играли три пута с ТСЦ-ом и забележили два ремија и пораз, истакао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине.

По његовим речима, пораз је био заслужен, али су и они заслужили да победе у последњем сусрету који је у Сенти завршен резултатом 2:2, када им је, при вођству од 2:1, поништен регуларан погодак, а онда свиран и пенал за ТСЦ.

Имаћемо данас велики мотив да покушамо да тријумфујемо, свесни чињенице да ће се доласком Младена Крстајића на место тренера, сигурно нешто ново догодити у ТСЦ-у. Чињеница да је био селектор репрезентације Србије, јасно сведочи томе да је он изврстан тренер, а посебно нас упозорава то што је његов први сарадник Душан Бајић, човек који је дуго водио омладинце Војводине, добро познаје наш тим и до скоро је гледао наше тренинге, поручује Лалатовић.


Не треба да кукамо

Ситуација у српском фудбалу се, у смислу организације, није променила набоље, а додатни проблем нашим клубовима створио је одлазак репрезентације састављене од играча који наступају у Суперлиги, и то у припремном периоду, на гостовање у Америку.

Морамо да наставимо да радимо, јасан је био Лалатовић.

Јесмо, како додаје, дали играче за репрезентацију и, када смо то већ учинили, не треба да кукамо.


Осврнуо се и на чињеницу да у протеклом периоду није могао да рачуна на репрезентативце Миљана Вукадиновића, Немању Човића и Аранђела Стојковића.

Сва тројицу су веома битни играчи за наш тим, биће у конкуренцији за екипу, али је важније то што нам мотив неће недостајати и сигуран сам да ће играчи пружити максимум како би победили одличну екипу ТСЦ-а. Човић се, додуше, пожалио да је лошије спавао по повратку с турнеје и да је уморан, али га очекујем на нашој клупи. С друге стране, тим из Бачке Тополе је јако добро организован клуб, који, уз Чукарички, све обавезе према играчима извршава тачно у секунд, па су они задовољни, што ривалима ствара додатни проблем када играју против њега, казао је Лалатовић.

Осврнуо се тренер Новосађана на атмосферу која влада у свлачионици екипе коју предводи.

Ситуација није лака, али сам зато ја ту и због тога сам плаћен да то поправим, да играчи пруже максимум против јаког супарника и да покушамо да забележимо победу. Знам да ће ТСЦ такође у сусрет ући веома мотивисан, сачувао је екипу на окупу, довео неколико освежења и новог тренера и желеће да, евентуалном победом над нама, ухвати прикључак за борбу за Европу. Наравно, ми ћемо да оставимо срце на терену, јер не желимо да исти циљ који имамо доведемо у питање. Хоћемо да покажемо како се бори за боје Војводине, да је наша свлачионица уједињена и да смо, као такви, у овом тренутку изнад свих, поручио је тренер црвено-белих.

Упитан да ли Воша може у наставку суперлигашког такмичења да подигне лествицу за степеник више, Лалатовић је одговорио:

Волео бих да лествицу подигну неки други , јер ми, као екипа, то стално чинимо и снага смо Војводине. Надам се да ће се и ти људи уразумити, јер заиста мислим да овај клуб може да буде највећи на Балкану. Уз услове које има, способне људе на кључним функцијама и добар буyет, Војводина може да буде сила. Просто не могу да верујем да овај клуб стално има неке проблеме и ништа ми није јасно... Заправо, можда ми и јесте јасно, јер сам већ дуго овде. Док сам у Новом Саду, понављаћу да волим овај град и клуб, желим да овде наставим да живим и борићу се за клуб. То би требали да чине и други људи који, наводно, више воле Војводину од мене, указао је.

Новосађани су ове зиме довели Вељка Симића из Црвене звезде. Навијачи се, међутим, питају хоће ли бити још неких новајлија, јер је најављен долазак Емануела Чабуле, репрезентативца Замбије.


Добили смо обећања...

Поново је Ненад Лалатовић рекао да се запосленима, играчима и тренерима у Војводини дугује неколико плата и исплата уговорних рата.

Нећу, међутим, пуно да причам на ту тему, јер сам добио обећање да ће нешто од дуговања да се испуни, објаснио је Лалатовић.

Како додаје, хтео је да каже свашта на овој прес-конференцији, али ће да испоштује оно што је тражено од њега.

Даћу шансу људима који клуб воде да испуне обећано, Када немате резултат, тренер увек одлази, а, по мени, треба да се мењају и они који не могу да испуне захтеве које траже велики клубови, указао је Лалатовић.


Заједно са спортским директором Косановићем погледао сам неке утакмице Чабуле и допао ми се. Мислим да Војводина треба да има два или три квалитетна странца, како би могла да се умеша у трку и за титулу првака. Надам се да ће Замбијац да дође. Имамо квалитетан тим и замислите шта би било да можемо да доведемо три играча из иностранства, који праве велику разлику, додао је Лалатовић.

Трофејни стручњак рекао је и да ће данас моћи да рачуна практично на све играче. Утакмица Војводина – ТСЦ почиње у 16.30 часова, уз пренос на каналима ТВ Арена спорт 1 и Новосадске ТВ.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести