Вучић: Жао ми је што смо изгубили, улагаћемо у спорт

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је жао што је фудбалска репрезентација Србије није пласирала на Европско првенство.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić   Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Истовремено је најавио нова улагања државе у спорт.

Вучић је новинарима у Батајници рекао да је гледао утакмицу и да му је жао што је Србија изгубила од Шкотске на пенале, истичући да је посао државе да ради на томе да се дугорочно промене такви резултати.

"Ми смо до пре шест година имали блатњаве терене, данас их немамо, имамо, ако ништа, добру траву", рекао је Вучић.

Казао је да се морају изградити нови стадиони, довести публика на стадионе, да се мора изградити и озбиљнија организација и поправити струка и истакао да ће се, пре свега, уложити у инфраструктурне објекте који су, како каже, од пресудног значаја за будућнсот.

Он је најавио да ће у наредном кратком периоду бити уложено 8 милиона евра у такозване мале спортове, у осам појединачних спортова, од атлетике до рвања, али и у рукомет, кошарку, одбојку и ватерполо.

Како је рекао, сви клубови прве и друге лиге добиће одређени новац.

"Рецимо, сваки рукометни клуб прве лиге добиће 5,5 милиона динара, што је 50.000 евра, то није безначајан новац, у другој лиги добиће по милион динара. Исто то и женска одбојкашка лига, мушка и женска ватерполо лига... Кад се слије у рукометне клубове милион и 300 хиљада евра, то је огромна ињекција", рекао је Вучић и додао да се тим спортовима може помоћи, будући да су српски спортисти веома добри.

Како је рекао, додатно ће се помоћи и кошарци, пођеднако и Црвеној Звези и Партизану.

"То су средства мимо ових осам милиона евра, да ли по 500.000 евра или милион евра. Али добиће исту суму новца, да би што успешније заступали нашу лигу на светским такмичењима", рекао је Вучић.

Вучић је јутрос честитао свим грађанима Северне Македоније на пласману на Европско првенство на Инстаграму, а пред новинарима је поновио честитку.

"Стварно сам рекао то што сам мислио, а то је да ћемо свим срцем да будемо уз њих. Не знам ко нам је пречи од њих да учествује на првенству да бисмо за њих могли да навијамо. Тако да ће имати огромну подршку, никад већу", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести