Вујадин Савић верује у повољан исход Звезде у Белорусији

Такмичење по групама у Лиги Европе улази у завршну фазу. Црвена звезда има добру позицију и реалне изгледе да дочека пролеће на међународној сцени, али много тога зависиће од гостовања у Белорусији, у четвртак (19).
vujadin savic, fonet ap
Фото: Vujadin Savić, foto: FoNet/AP

„Дошло је време и за ово гостовање, веома битно за нас играче и за читав клуб, али не бих могао да кажем да је ово кључна утакмица. Да смо у првенству изгубили на пример од Рада неко би на крају сезоне рекао да је за титулу баш та утакмица била одлучујућа. Ипак, свесни смо ми колику важност носи сусрет са БАТЕ Борисовим и надам се добром резултату. Све осим пораза за нас је повољан исход. Уколико освојимо три бода била би то премија и мислим да бисмо у том случају решили питање проласка групе“, сматра поуздани штопер Вујадин Савић.

О ривалу све најбоље, уосталом у Београду су Белоруси показали снагу и квалитет.

„БАТЕ је одлична екипа која је на Маракани пружила заиста озбиљну партију. Имали су неколико повољних шанси, погодили су два пута пречку, потом и стативу. Они су опасни и из прекида тако да нас очекује тешка утакмица, али ми знамо на шта све треба да обратимо пажњу и мислим да ћемо их добро затворити.“


Кад и партизановци жале

Вујадину Савићу је често пред очима шанса из Лондона.

„Био бих најсрећнији када бих у Белорусији урадио оно што нисам успео у Лондону. Није много прошло од тада, али и даље ми је тај призор често пред очима. Чак су ми и неки навијачи вечитог ривала рекли да жале што сам пропустио прилику да дам гол у Лондону, а можете да замислите колико је онда мени криво због тога“, објаснио је Савић.


На два гостовања у Келну и Лондону одбрана је била на висини задатка, мрежа иза Борјана је мировала.

„Искрено, мислим да можемо да наставимо у том маниру. Играмо као екипа и зато и успевамо веома често да сачувамо своју мрежу. И у Европи и у домаћем првенству смо међу тимовима који су примили најмање голова и надам се да ће статиститика бити под једнако добра за нас и када на полусезони будемо сводили рачуне. Да би тако било потребно је и да се бранимо и да нападамо као екипа, требало би да будемо максимално концентрисани и да уђемо борбено у сваки дуел, што је од првог дана наша карактеристика.“

Тренер Милојевић је променио у последњим утакмицама формацију.

„Више сам играо у систему са четири играча у последњој линији и можда ми баш зато више и одговара. Ипак, мислим да смо се и ми у задњој линији, а и читава екипа, одлично снашли на претходним утакмицама у којима је шеф поставио формацију тако да само нас тројица у одбрамбеној линији. Играћемо како год одлучи  тренер, уз уверење да ће то бити најбоље решење“, закључио је Савић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести