Вукадиновићев гол за Вошино славље у Нишу

На тешком гостовању у Нишу, фудбалери Војводине извојевали су десету првенствену победу, а играч одлуке био је Миљан Вукадиновић.
д
Фото: Ј. Грлић

Новосађани су, када се подвуче црта, били бољи ривал, имали конкретније прилике и заслужили су да се радују.

У 11. минуту поигравао се штопер домаћина Марковић у свом казненом простору и само делић секунде недостајао је нападачу Војводине Момчилу Мркаићу да то казни. Ипак,  имао је нишки фудбалер пуно среће, јер одбијена лопта није завршила у голу, али три минута касније спаса голману Ристићу није било. По десној страни повукао је контру Вукадиновић, мало петљао с њом, али је успео да је дотури до Дринчића. Капитен Воше је добро шутирао, Ристић одбио лопту до Гемовића, овај је пронашао Миљана Вукадиновића, који је лопту лако спровео у мрежу.

И поред раног вођства, Војводина је наставила да напада, тон њеној игри давали су Никола Дринчић, Миљан Вукадиновић и високи Момчило Мркаић, док је домаћин под тим притиском деловао доста конфузно и дезорганизовано. У 23. минуту погрешио је Аксентијевић, у прилици се нашао леви бек Новосађана Стефан Ђорђевић, који је чекао неког од својих нападача, а одбрани Радничког та неодлучност била је довољна да избаци лопту у корнер.

Покушавали су ученици новог тренера Нишлија Владимира Гаћиновића да се ослободе притиска и све чешће су били у нападима, Ђуричковић и Гаврић шутирали су ка голу Вуклиша, али су то учинили доста непрецизно. У 36. минуту створила се велика гужва у казненом простору гостију, али праве опасности по гол није било. На другој страни, у сјајној прилици био је Дејан Зукић у 43. минуту, када је примио лопту од Вукадиновића, улетео у шеснаестерац и лепо избацио двојицу противи нишких играча. Отворио му се простор да затресе мрежу, али је уместо да шутира на гол покушао да упосли Мркаића, који је изблокиран, па се на  одмор отишло уз минимално вођство Новосађана.


Лалатовић: Овако се гине за Војводину

Тренер Војводине Ненад Лалатовић је после вредне победе у Нишу био задовољан.

- Није домаћин успео да створи ни једну велику шансу пред нашим голом, а моји играчи су показали како се гине за дрес и грб Војводине. Судија је феноменално делио правду, није био ни на чијој страни и ово је пут којим наши арбитри треба да иду. Сада је на неким другим људима из Новог Сада да покажу да и они умеју да гину за наш клуб, а не само да критикују ове момке – рекао је Лалатовић.


Први су у наставку запретили домаћио фудбалери, када је у 50. минуту солидно извео слободни ударац Петар Ђуричковић, али је лопта отишла крај гола. Покушавао је Раднички да „дода гас“, приметна је била и све већа нервоза код Гаћиновићеве екипе, али се резултат није мењао. Новосађани су, утисак је, били нешто резервисанији него у првих 45 минута, нису више толико нападали и као да су чекали неку нову грешку нишког тима.

У 67. минуту у доброј прилици нашао се нападач Радничког Гаврић,али је  шутирао поред  стативе. Све чешће су играчи обе екипе правили фаулове, па је арбитар Милановић имао пуно посла. Морао је да покаже више жутих картона и да на тај начин покуша да охлади узаврелу крв, посебно код домаћег тима. Чини се да је ритам како се сусрет ближио завршетку више одговарао гостима, који су се трудили да онемогуће домаћина да улази у прилике, а да истовремено контролишу збивања на терену.

У 85. минуту, после одличне контре, Вукадиновић је упослио Петра Бојића, а најбољи стрелац Војводине успео је да стигне ту лопту и затресе – стативу. Домаћин је кренуо на све или ништа  отварајући простор гостима за противударе. У другом минуту зауставног времена тражили су играчи Радничког пенал, али је арбитар Милановић досудио контрафаул, показавши при томе директан црвени картон нападачу домаћина Касалици, као и јавну опомену тренеру Гаћиновићу.

Раднички – Војводина 0:1 (0:1)

НИШ: Градски стадион у Чаиру, судија: Милановић (Ћуприја). Стрелац Вукадиновић у 14. минуту Жути картони: Ристић, Ћирковић, Касалица, Петровић, Ђуричковић, тренер Гаћиновић (Раднички), а Ђорђевић, Зукић, Гемовић (Војводина). Црвени картон: Касалица (Раднички).

РАДНИЧКИ: Ристић 6,5, Аксентијевић 7, Марковић 6,5 (Бјеличић -), Момчиловић 6,5, Ћирковић 6,5, Митровић 6 (Касалица 6), Петровић 6,5, Гаврић 6,5 (Стоиљковић -), Д. Пантелић 6,5, Ђуричковић 7, Којић 6,5 (Ђурановић -).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Бјековић 7, Ђ. Ђурић 7, Бралић 7,5, Ђорђевић 7, Стојковић 7, Дринчић 7, Вукадиновић 7,5, Зукић 7 (Човић -), Гемовић 7 (Андрић -), Мркаић 7 (Бојић 7).

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести