Вуковић: Ако останем, звездице иду напоље из екипе

Утакмици у Ружомбероку присуствовали су и председник УО Душан Мијић и председник НО ФК Војводина Драгослав Вуковић.
Dragoslav Vuković / Dnevnik foto
Фото: Dnevnik.rs

Њихов сан о пласману Новосађана у групну фазу Лиге Европе грубо је прекинут већ у 1. колу квалификација, а поводом дешавања по завршетку сусрета у Словачкој, односно ударања Николе Трујића у свлачионици од стране навијача, замолили смо за коментар Драгослава Вуковића.

„Чуо сам шта се догодило и једино што могу да кажем јесте да такве ствари никако не смеју у спорту, самим тим ни у фудбалу, да се догађају. Оне најбоље говоре све о нама самима. Што се саме утакмице тиче, видело се још једном да сам био у праву када смо раскунили сарадњу с тренером Радославом Батаком, јер елиминисани смо од слабог ривала, од којег смо, нажалост, ми били још слабији. Наша је заблуда да смо у Ружомбероку примили несрећан гол... Не, играли смо тако да се могло видети да је нашем фудбалу по квалитету место у трећој европској лиги, а праву фудбалску буквицу очитали су нам играчи из града који има тек око 30.000 становника“ рекао је Вуковић.

Штавише, он најављује и неке радикалне промене и играчком саставу црвено-белих.

„Уколико будем остао на месту на којем сам данас, наше звездице иду напоље из екипе, јер је доста више било њихове умишљености. Заправо, нису они ни криви, јер немају квалитет, хоће, али боље не могу и не умеју. Ту мислим на Малбашића, Трујића, Вукасовића, Јованчића... Примера ради, Малбашић је у два наврата изашао пред противничког голмана у ситуацијама када је био 'један на један’ и није постигао гол. Управо зато, они више неће носити дрес Војводине, а потпуно ћемо се окренути концепцији да од младих играча, наше деце, створимо екипу која ће за две године играти запажену улогу у домаћем првенству“, поручио је Вуковић.

Рекли сте „уколико будем остао на месту на којем сам данас“... Да ли тиме наговештавате и могућност некаквог другачијег расплета ситуације у којој се клуб нашао?

„Уколико будем остао на месту на којем сам данас, наше звездице иду напоље из екипе, јер је доста више било њихове умишљености. Ту мислим на Малбашића, Трујића, Вукасовића, Јованчића..." (Драгослав Вуковић)

„Не. Желео сам само да нагласим да ћемо се окренути ка младима и да ћемо сести са шефом стручног штаба Ненадом Ванићем и о свему се договорити. На крају прошле сезоне освојили смо треће место не због нашег квалитета, већ зато што су други били лошији од нас. Видели сте како су Словаци гинули по терену, изгарали за сваку лопту и у сваком дуелу и нека им је са срећом у наставку квалификација за Лигу Европе. Никога данас не можеш да победиш ако се поштено не помучић на терену и ми смо имали прилику да научимо ту лекцију. Понављам, у овом тренутку немамо више од три или четири фудбалера и ту је крај. Истина је коначно изашла на видело“, сматра Вуковић.

Ко су то играчи о којима причате?

„То су Месаровић, Планић који уме да игра фудбал, Суботић, неоправдано запостављени Бурековић, па и Лакићевић... Остали играчи, то тврдим, не заслужују да више носе дрес Војводине“, категоричан је био Драгослав Вуковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести