Вулетић: О мом статусу неће одлучивати доктор Алфа универзит

Потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић одгворио је на саопштење СД Црвена звезда, које је стало у заштиту голмана фудбалског клуба Милана Борјана
fk partizan
Фото: FK Partizan

БЕОГРАД: Потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић одгворио је на саопштење СД Црвена звезда, које је стало у заштиту голмана фудбалског клуба Милана Борјана, након што је Вулетић на друштвеним мрежама објавио монтирану фотографију на којој се налази Борјанов син.

Из Звезде су поручили да су згрожени начином на који појединци из ФК Партизан користе дерби за најпризејминије личне обрачуне у којима не презају од злоупотребе деце, а Вулетић одговара да је у питању замена теза, јер је у ствари породицу угрозила Борјанова супруга снежана, која је прва објавила фотографију.

"Данас се су се поново огласили, овога пута здружено сви црвено-бели, како би одбранили две особе за које је Симовић одавно лепо рекао да ''ако је Турчин крвав до лаката, Србин мора бити до рамена јер потурици нико не верује''. Јуче смо сведоци једног полуписменог спин текста у којем се један канадски репрезентативац (који Србију у фудбалу ничим није задужио изузев уколико Звезда, како они воле да кажу, није Србија) вајка и тугује над тиме што се на друштвеним мрежама појавила фотографија коју сам и ја добио, а на којој се види Љубиша Тумбаковић у некој умањеној величини и Милан Борјан у природној величини. Та фотографија поседује и објаву С. Борјан: ''Животи'', наводи Вулетић у саопштењу.

''Накнадно сазнајемо да је на оригиналу ове фотографије, коју је претходно јавно објавила Снежана Борјан (неки таблоиди је називају и ''госпођетином'') једно малолетно лице, изгледа млађи малолетни потомак С. Борјан и М. Борјана'', наводи Вулетић.

"Тако се М. Борјан неуко и неинтелигентно вајка над злехудом судбином што је нека непозната особа фотомонтирала главу Љ. Тумбаковица уместо главе овог млађег малолетника. Ту наводи некаква кршења права детета али, колико је мени познато, Љ. Тумбаковић је пунолетан и на овој фотографији се налази његово лице. Могу да разумем да је ово напад на породицу, како сви неуки покушавају да укажу, само ако је Љ. Тумбаковић дете из брака М. Борјана и С. Борјан", истиче Вулетић.

Како каже, разлоге због којих се на тој фотографији налази лице пунолетног Тумбаковића не жели да улази и да то зна онај ко треба да зна.

"Међутим, М. Борјан би требало да тужи своју супругу јер је само она угрозила приватност млађег малолетника јавно објављујући његово лице које није блуровано или заклоњено. Само је ''госпођетина'' С. Борјан, овде угрозила права детета и нико други. Уједно, овај одурни покушај да се и једна политичка странка укључи у одбрану једног млађег малолетника чија су права угрозили само његови лакомислени родитељи, само зато што је на протеклим изборима наступала под слоганом ''За нашу децу'' речито говори о побудама овог споромислећег а брзоделујућег брачног пара", каже Вулетић и додаје:

"Једини који су угрозили права овог млађег малолетника су, закључимо, његови ријалити родитељи и сви који објављују фотографије детета без заклањања лица. Међутим, уместо суда (којем се неизмерно радујем) овде је пре надлежан Центар за социјални рад и родитељско старање, који би требало да опомене неодговорне родитеље да се лица млађих малолетника не објављују јавно (а посебно не преко друштвених мрежа) без блуровања. Једна од мера против неодговорних родитеља је и лишење родитељског права".

Вулетић додаје да ово није први пут да се на овакав начин покушава замаглити истина да се директору фудбалског клуба "подно тенка" преко три године не поступа по јавно подигнутој оптужници за малверзације и непочинства у српском фудбалу.

"Није ово ни први пут да се захтева да неко буде избачен из клуба и са посла због своје критичке и слободне речи. Некада се то дешавало једном кошаркашком тренеру, данас се дешава једном универзитетском професору, а сутра ће се десити свакоме од вас. О мом клупском и наставнонаучном статусу неће одлучивати доктор Алфа Универзитета и Интерполово лице које свима звучи познато. А је се свакако, како то Киш рече, нећу дати пасјим синовима", закључује Вулетић.

Prx
22.10.2020 • 13:57
U zatvor profesore
Властимир - Вујке
23.10.2020 • 02:11
Потпредседник ФК "Партизан" Вулетић јавно (по ко зна који пут!) вређа не само људе, већ и две велике професије - ФУДБАЛСКУ И ПРАВНИЧКУ! У прву је као и његов клупски председник и директор (Вучелић и Вазура) "залутао" јер се никада није бавио спортом (али му је политичка власт дала "благослов"), док у другој "право тумачи само за студенте", док се он понаша крајње примитивно и вулгарно, вређа појединце и институције и у свакој другој његовој објави има елемената за прекршајну и(ли) кривичну пријаву против њега!!! Заиста, велика штета, што је други најбољи клуб у Србији себи дозволио да га, буквално три његова "навијача" својом нестручношћу и вулгарним реторичким наступима спусте на најнижи ниво у својој историји!? Вазура је на полицијском саслушању поводом оптужби на судију дербија Симовића (да је у полувремену примио мобител позив "који се не одбија", мислећи на председника АВ!), управо рекао - ДА ЈЕ СЛАГАО МЕДИЈЕ?!... КРАЈЊЕ ЈЕ ВРЕМЕ ДА ФК "ПАРТИЗАН" КОНАЧНО СМОГНЕ СНАГЕ ДА "ТРОЈКУ В" ЗА СВА ВРЕМЕНА УКЛОНИ СА ТРИ НАЈВАЖНИЈА РУКОВОДНА МЕСТА У КЛУБУ И ДА СЕ КОНАЧНО ОКРЕНЕ МЕНАЏМЕНТУ САСТАВЉЕНОМ ОД БРОЈНИХ ФАКУЛТЕТСКИХ КАДРОВА КОЈИ СУ ИГРАЧКИ НЕКАДА БИЛИ У ВЕЛИКОЈ "ЦРНО-БЕЛОЈ" ФАМИЛИЈИ...! Тако ради сваки, ама баш сваки озбиљнији европски клуб. То одлично знам, јер сам (полу)професионално у фудбалу и у Школи, а у иностранству живим више од четврт века!


на најбруталнији начин вређа две професије - СПОРТСКУ И ПРАВНИЧКУ! У прву је залутао, јер као и његов председник и директор (Вучелић и Вазура) никада
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести