Задовољство у редовима Војводине после победе над Сласком

Победа над Сласком из Вроцлава (2:0) и игра коју су приказали у тој утакмици, позитивно се деловали на фудбалере, тренере и све из експедиције Војводине у Белеку.
3
Фото: ФК Војводина

Расположење и атмосфера додатно су побољшани, јер су црвено-бели приказали напредак у форми у односу на први контролни сусрет с Нижњим Новгородом. Славољуб Ђорђевић, шеф стручног штаба “старе даме”, после дуела с Пољацима нагласио је да има доста разлога да буде задовољан и да је важно то да играчи наставе у истом темпу рада.

– Покушали смо да играмо високо, дисциплиновано и агресивно - истакао је први тренер Војводине. - У прошлој утакмици голове смо примили после индивидуалних грешака, а против Пољака то смо свели на минимум, неке ствари смо променили и - победили. Екипа стиче неопходно самопоуздање, показала је карактер и то да је све спремнија. У наредном сусрету с украјинским Металистом (30. јануара), очекујем да неколико играча одигра и по 60 минута. Настављамо с тренинзима, подижемо форму и циљ нам је да будемо прави када буде почео други део нашег првенства.

Јуче су Новосађани наставили с тренинзима, а у преподневним сатима радили су подељени у три групе. Прва, која је била сачињена од фудбалера који су мање играли против Сласка, изашла је на терен Спортског центра „Сусеси“ и радила под надзором помоћног Зорана Васиљевића и кондиционог тренера Александра Јанковића. У њој су били Вељко Јеленковић, Борис Копитовић, Михајло Нешковић, Владан Новевски, као и Мирко Топић, који је због лакше повреде, из предострожности, пропустио утакмицу против тима из Вроцлава, али се јуче прикључио редовном тренажном процесу.

С друге стране, преостали фудбалери су, подељени у две групе, били у теретани с кондиционим тренером Сашом Семередијем, који није скривао задовољство ангажманом фудбалера из Српске Атине. Одвојено од осталих,  радио је једино голман Горан Вуклиш, који има повреду ложе и очекује се да ће тек за који дан поново буту у конкуренцији за састав. Новица Максимовић и Никола Мирић, који због повреда такође нису наступили против Сласка, тренирали су заједно са саиграчима. Што се Максимовића тиче, он је  повредио палац на нози и очекује се да ће најскорије време поново моћи да ради пуном снагом, док за младог Мирића др Борко Вукосав тек треба да установи када ће поново моћи да буде у конкуренцији за тим.

По завршетку тренинга у теретани, фудбалери старијег новосадског суперлигаша имали су опоравак у базену и спа-центру хотела, а тренер  Ђорђевић одлучио је да их награди слободним поподневом.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести