Заказали Вошини играчи за одлуку

Сваки низ започиње првом кариком и сваки једном мора да се заврши. Свесни су тога и у Војводини, чији је респектабилан низ утакмица без пораза прекинут на Бановом брду, у сусрету са Чукаричким.
ФК Војводина/Недостајао играч за одлуку у финишу: Радослав Батак
Фото: ФК Војводина/Недостајао играч за одлуку у финишу: Радослав Батак

Свесни су у клубу и да су порази део сваког спортског такмичења, али неуспех који дође као резултат сопствене неодговорности на терену тражи одговоре. Не толико да би апострофирали кривце, колико због потребе да се грешке уоче како би се сличне ситуације предупредиле у будућности. Новосађани су меч започели у складу са најавама и праксом да од првог минута пуним капацитетом потисну супарнике на њихову половину. Тако је дерби и започео, тако је и Зукићевим шансама наговестио развој ситуације са пас игром до позиције за шут. Тако је то и трајало 10-15 минута, довољно тек за питање како су и зашто су играчи Војводине поклекли пред противничким дугим лоптама и њиховим прескакањем игре, без игре.

-Имали смо план, договорили смо да утакмицу започнемо како смо је започели и на Карађорђу – коментарише пораз у дербију тренер Војводине Радослав Батак. - Тако смо и почели. Недостајала је та одлука у последњој трећини, тамо где играч доноси одлуку. Ту ни тренер ни тренинзи не могу пуно да утичу, ту до изражаја долази то што играч има у себи, што му је природа дала. Наши играчи нису били спремни да иницијативу крунишу голом, као што је то случај био на многим гостовањима. Нико нас није надиграо овог пролећа, али ми смо се задовољавали добром игром, лепом за око и нерешеним резултатима. Чукарички је нама показао како се игра на резултат, више су желели, прескакали су игру, док смо ми кроз игру покушавали да направимо резултат.


Батак задовољан жребом

Вољом жреба у полуфиналу Купа Србије, за седам дана, поново ће на терен Карађорђа, једни наспрам других, Војводина и Чукарички.

-Да ме је неко питао кога бих пожелео у полуфиналу, рекао бих му Чукарички – шеретски је прокоментарисао жреб полуфинала Купа Батак. –Ето нама прилике за реванш и то у утакмици већег значаја у односу на претходни меч. Прилика је то да докажемо да имамо бољи тим од Чукаричког и да нисмо били ништа лошији од домаћина у првенственом сусрету. Поправнога у Купу нема, тако да ме овога пута не интересује ко ће бити бољи на терену, већ ме занима једино да ми победимо и да се пласирамо у финале, што и јесте био наш план.


Пред Војводином је још једно тешко гостовање, најтеже овог пролећа. У суботу ће да гостује код Црвене звезде, јединог непораженог тима у минула 34 кола. Колико пораз од Чукаричког може да делује деморалишуће на играче Војводине?

-Не би смело да нас деморалише – каже Батак. – Играчима сам рекао да прави победници морају да се дигну, да не постоји шампион који није пао, али се брзо придигао и наставио даље. Овај пораз послужиће нам као основ за добру анализу јер пред нама су важни изазови: најпре сусрет са шампионом у суботу, а потом и утакмица полуфинала Купа у среду. Морамо да будемо обазриви, да распоредимо снаге. Циљ нам је да се пласирамо у финале Купа и да у првенству освојимо завидан број бодова.

Индиректно, захваљујући и расплету у завршници Купа, Војводина је петим местом, на коме ће са великим процентом вероватноће завршити првенствену трку, обезбедила пласман у европске квалификације, што је и био примарни циљ, дефинисан на полусезони. Успех у такмичењу за Куп био би прави одговор на дилему око вредности колектива у пола белом, пола у црвеном. Како год да се првенствена трка заврши, није свеједно какав ће одговор Војводине бити на искушења са Звездом, Партизаном и ТСЦ-ом, после пораза на Бановом брду.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести