ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ ДАНИЈУ АЛВЕШУ, ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНИ НАПАД Ево када ће Бразилац изаћи пред пороту

Тужилаштво у Барселони је раније затражило деветогодишњу затворску казну за Алвеша.
s
Фото: Youtube printscreen/ The King Football

Суђење бившем бразилском фудбалском репрезентативцу Данију Алвешу, који је оптужен за сексуални напад, биће одржано од петог до седмог фебруара наредне године, саопштио је суд у Барселони, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Алвеша је 23-годишња жена оптужила за сексуални напад крајем децембра прошле године у ноћном клубу у Бразилу. После саслушања свих страна, суд је у јануару одредио притвор за бразилског фудбалера без могућности кауције.

Истражни судија је оптужио Алвеша у августу, а суд је тада навео да има довољно доказа за почетак суђења, које ће бити одржано у фебруару наредне године.

Тужилаштво у Барселони је раније затражило деветогодишњу затворску казну за Алвеша. Адвокати жене која је оптужила Данија Алвеша за сексуални напад затражили су максималну казну од 12 година затвора за бразилског фудбалера.

Бивши бразилски репрезентативац негирао је оптужбе, а суд у Барселони је више пута одбио захтев Алвеса за пуштање уз кауцију. Алвеш је у каријери играо за Баију, Севиљу, Барселону, Јувентус, Пари Сен Жермен, Сао Пауло и Унам. Он је током каријере освојио 42 титуле. За репрезентацију Бразила одиграо је 126 утакмица и постигао је осам голова.

(Телеграф. рс)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести