Заслужено славље Панчеваца у финалу Купа Фудбалског савеза Војводине

БАЧКА ПАЛАНКА: Овогодишњи освајач победничког трофеја у Купу Фудбалског савеза Војводине је екипа Динама 1945 из Панчева, која је у финалу, одиграном у Бачкој Паланци, убедљиво савладала тим ТСК-а из Темерина.
s
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Панчевци су тако оправдали улогу фаворита у овом сусрету и лепим успехом зачинили, како сами кажу, турбулентну сезону која лагано остаје иза њих. Иако наступају у петом рангу српског клупског фудбала, играчи ТСК-а показали су велику жељу да изненаде фаворита из Српске лиге, група Војводина, али снаге, ни квалутета за то, ипак, нису имали. Треба нагласити да су оба састава имала лепу подршку с трибина стадиона у Бачкој Паланци.

Као што се и очекивало, Динамо 1945 од самог почетка кренуо је офанзивно, настојећи да што пре стигне до вођства, али чинио је то без залетања. На другој страни, Темеринци су поставили чврст дефанзивни блок и тражили шансу да запрете из контранапада. Приметно је било да су оба тима покушавала да успоставе доминацију у контроли лопте, па је занимљива битка вођена на средини терена. 

Фото: Дневник/С. Шушњевић

У 25. минуту виђена је прва добра прилика пред голом Панчеваца, али је ударац Павлова у корнер избио голман Мандић. У контри која је уследила после ударца из угла, лопта је стигла до Алексеја Петровића, који је лепо нанишанио даљи угао и ударцем по земљи довео Динамо 1945 у вођство.


Пехар уручио Миодраг Цвијић

Као што је део традиције када су финалне утакмице Купа ФСВ у питању, по завршетку сусрета уручена су признања. Победнички пехар и чек у износу на 100.000 динара, капитену Динама 1945 Немањи Ахчину уручио је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ-а. Утешни пехар капитену финалсите ТСК-а Јову Пуповцу и чек на 50.000 динара, уручен је из руку Миодрага Радаковића, председника Комисије за такмичење ФСВ. Плакете судијама Срђану Тановићу и Мирославу Кантору из Суботице, Владимиру Николићу из Ловћенца и Ивану Репчеку из Врбаса уручио је члан Извршног одбора ФСВ-а Бранислав Пандуров, а делегату Зорану Алимпићу из Новог Сада - Бранко Павловић, председник Судијске организације ФСВ-а.


Нису се предавали Темеринци, па је у 32. минуту са 16 метара шутирао Кобиљски, али је голман Немања Мандић поново био на висини задатка. Развила се занимљива борба, а онда је уследила контра Панчеваца у 43. минуту, после које је Милош Милијашевић постигао и други гол за Динамо 1945.

Играо се 51. минут, када је досуђен фаул за тим из Панчева, уследио је добар центаршут, а у скоку је готово усамљен био Вукашин Марковић и, ударцем главом, повисио резултат. У 58. минуту досуђена је најстрожа казна за тим из Темерина, после прекршаја Ахчина над Остојићем, али је с беле тачке капитен Пуповац погодио пречку и резултат је остао 0:3.

Лагано је на физичком плану падала екипа ТСК-а, па су све чешћи били опасни налети тима тренера Петра Дивића. Темпо утакмице је опао, српсколигаш више није форсирао, али је у 87. минуту, ипак, било занимљиво, пошто је из игре искључен резервиста ТСК-а Бјелановић, а потом и тренер Козомора. Остало је потом још да се сачека да судија Тановић означи крај сусрета и да почне победничка песма тима Динама 1945.

Фото: Дневник/С. Шушњевић
Фото: Дневник/С. Шушњевић

ТСК ТемеринДинамо 1945 0:3 (0:2)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион “Славко Малетин Вава”, гледалаца: 400, судија: Срђан Тановић (Суботица). Стрелци: Петровић у 26, Милијашевић у 43, В. Марковић у 51. за Динамо 1945 . Жути картони: Кобиљски (ТСК), а Кљештан, Ахчин (Динамо 1945). Црвени картони: Бјелановић и тренер Козомора (ТСК) у 87. минуту, а Вучинић (Динамо 1945) у 90+1. минуту.

ТСК ТЕМЕРИН: Војводић 5,5, П. Марковић 5,5 (Бјелановић 5,5), Радичић 6, Кнежевић 6 (Ђурђевић 5,5), Пашка 5,5, Павлов 6, Пуповац 5,5 (Ковачевић -), Кобиљски 6,5 (Ергарац 5,5), Остојић 6, Ковачевић 5,5, Свитић 5,5.

ДИНАМО 1945: Мандић 7, Колоцка 7 (Милановић 6,5), Кљештан 7 (Милошевић -) Мојсиловић 7, Милијашевић 7,5, Стојановски 7 (Почуча -), Ахчин 7 (Д. Марковић 6,5), Петровић 8 (Јанкулов 6,5), В. Марковић 7,5, Јамбрушић 7, Вучинић 7.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести