Завршен 39. Меморијал Стевана Нештицког: Титула Академији Лућаферул

Финалном утакмицом и победом Академије Лућаферул над домаћином Војводином (1:0), спуштена је завеса на још један успешно организован Меморијал Стевана Нештицког, који се игра  у спомен на некадашњег истакнутог репрезентативца Југославије и првотимца Војводине Стевана Нештицког.
Ј. Грлић/ Победнички тим Академије Лућаферул с признањима
Фото: Ј. Грлић/ Победнички тим Академије Лућаферул с признањима

У борби за треће место, ОФК Беране је, након нерешеног резултата, бољим извођењем једанаестераца (5:4) савладало Железничар Спорт Клуб из Бањалуке. У борби за 5. место, Академија Пандев из Струмице убедљиво је била боља од ОФК Бачке (4:0).

За најбољег домаћег играча проглашен је капитен Војводине Лазар Перановић, најбољи играч с бројем 6 који је носио Стеван Нештицки, био је Вид Ламбру (Академија Лућаферул), који је статуу примио од Стевице Нештицког, Стевановог сина. Најбољи голман је из првопласиране екипе Драгош Енаке, баш као и најбољи стрелац (10 голова) Влад Оарга и најбољи тренер Орвидију Сармашан. Првопласираној екипи припао је пехар у трајно власништво, а предао га је директор Омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић, као и прелазни трофеј, који је из руку председника организационог одбора Миладина Пураћа примио капитен румунског тима Паул Кришан.

Коначни пласман: 1. Академија Лућаферул, 2. Војводина, 3. ОФК Беране, 4.Железничар СК, 5. Академија Пандев, 6. ОФК Бачка.       

М. Поповић

ФИНАЛНА УТАКМИЦА

Војводина – Академија Лућаферул 0:1 (0:1)

ВЕТЕРНИК: ФЦ “Вујадин Бошков”,  судија: Димоски (Нови Сад). Стрелац: Тут у 27. минуту.

ВОЈВОДИНА: Пролић, Стојановић, Зекић, Чејовић, Путеш, Дубајић, Захорец, Лакићевић, Перановић, Д. Јовановић, Божичић. Играли су још: Улемек, Савић, Ристић и Кнежевић.

АКАДЕМИЈА ЛУЋАФЕРУЛ: Енаке, Сабау, Астикан, Витан, Текереш, Кришан, Ламбру, Тут, Оарга, Саина, Буја. Играли су још: Оспиру, Бота, Ђортеа, Траја и Попеску.

УТАКМИЦА ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

ОФК Беране – Железничар СК пеналима 5:4 (0:0)

ВЕТЕРНИК: ФЦ „Вујадин Бошков“, судија: Кампић (Нови Сад). Стрелци из пенала: Петрић, Ђукић, Чукић, Ћулафић,Хоyић и Мартић за ОФК Беране, а Антонић, Милијаш, Скакић и Пејаковић за Железничар СК.

ОФК БЕРАНЕ: Б. Фатић, Петрић, Вуковић, Ђукић, Шунтић, О. Фатић, Барјактаровић, Рмуш, Чукић, Ћулафић, Хоyић. Играли су још: Обадовић, Мартић, Пешић и Давидовић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР СК: Тузлић, Антонић, Келечевић, Ђукић, Вученовић, Радановић, Лукић, Милијаш, С. Скакић, М. Скакић, Карановић. Играли су још. Јокић, Суботић, Рачић, Мијић, Ћетковић, Малетић и Пејаковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести