Завршен један дерби, пред Вошом је нови

У суштини, ништа неочекивано није се догодило у најзанимљивојој утакмици 22. кола фудбалске Суперлиге, у којој су снаге одмерили Црвена звезда и Војводина.
Ј. Грлић/ Дуел Мркаића (23) и Милуновића (19) на дербију у Београду
Фото: Ј. Грлић/ Дуел Мркаића (23) и Милуновића (19) на дербију у Београду

На стадиону “Рајко Митић”, пред више од 25.000 гледалаца, домаћин је славио резултатом 2:0 (1:0), па је премијерни сусрет новог Звездиног тренера Дејана Станковића пред навијачима београдских црвено-белих, био украшен победом и повећањем бодовне предности у односу на најближе пратиоце. Актуелни првак и лидер овог првенства није допустио Новосађанима да наметну стил игре који би њима одговарао, био је бољи ривал и његовој победи нема ни речи замерке, па је забележио и 11. узастопну победу над ривалом из највећег града у АП Војводина.

- Ушли смо у утакмицу с намером да се надигравамо и нисмо се уплашили противника, као ни сјајне атмосфере коју су направили гледаоци - рекао је Огњен Ђуричин, један од истакнутијих играча Воше у дербију. - Лепо је било играти пред толиким бројем навијача, али је штета што нисмо остварили по нас повољнији резултат. Времена за жаљење, међутим, немамо, јер нас већ у среду очекује нови дерби, у којем на “Карађорђу” дочекујемо тим Радничког из Ниша. Већ смо се окренули тој утакмици и стварамо план како да освојимо сва три бода.

У првом полувремену београдског сусрета, Ђуричин је два пута могао да савлада капитена Звезде Милана Бројана. После његовог првог ударца у 2. минуту, Воша је извукла само корнер, док је други пут шутирао поред леве стативе.


О амбијенту у Београду

Потрудили су се навијаче Црвене звезде да стварањем специфичног, свечарског амбијента на стадиону “Рајко Митић”, поздраве долазак Дејана Станковића, једне од легенди овог клуба, на место шефа стручног штаба. Практично током свих 90 минута грувале су петарде и топовски удари, а у неколико наврата приређен је и прави ватромет на северној трибини. Уз то, прва три минута наставка одиграна су уз гласну музику која је пуштана на разгласу, а коју је употпунила и визуелна кореографија Звездиних навијача, којом су пружили подршку српском и православном народу у Црној Гори.

- Није било лако да играмо током тих првих неколико минута наставка, јер је музика била изузетно јака и онемогућила је било какву међусобну комуникацију између играча обе екипе. Професионалци смо, морали смо да се адаптирамо и успели смо у томе - јасан је био Ђуричин.


- У првом случају лопта ми је дошла мало иза леђа и нисам могао боље  шутирам. Пред сам крај првих 45 минута, био сам заиста у одличној ситуацији и нишанио сам супротни угао. На моју и жалост мојих саиграча, нисам погодио и домаћин је сачувао минималну предност при одласку на одмор. Томе је допринео и оштрији старт Родића на мене, али је илузорно било очекивати да би арбитар могао да досуди пенал у нашу корист у тој ситуацији. У наставку смо кренули агилније, али нас је пресекло искључење Гемовића у 60. минуту и тада је практично дерби био окончан. Голом Гобељића то је било потврђено и стављена је била тачка на ту утакмицу.

У среду, од 18 часова, пред Новосађанима је изузетно важна утакмица с Нишлијама. У њој тренер Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна на Гемовића због искључења, као ни на Ђорђа Ђурића, који је сакупио четири жута картона. У конкуренцију се враћају Стефан Ђорђевић и Миљан Вукадиновић, а под знаком питања је, због повреде, наступ Младена Деветака.

- Убеђен сам да имамо квалитетнији тим од Радничког и потрудићемо се да на “Карађорђу”, пред нашим, верујем бројним навијачима, то и докажемо. Надам се да ћу поново добити прилику да заиграм и као запета пушка ишчекујем нови дерби, свестан да ће, наравно, коначну реч о саставу донети наш шеф Лалатовић. Позивам навијаче Војводине и све љубитеље фудбала у Новом Саду и околини, да у што већем броју дођу на стадион и подрже нас на путу ка жељеној победи - поручио је Огњен Ђуричин.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести