Завршен „Куп Града Новог Сада 2020“ за млађе категорије, Вучевић уручио медаље

Под покровитељством ФСГ Нови Сад, на челу са председником Новаком Кострешевићем и сарадницима а под патронатом Града и градоначелника Милоша Вучевића, након три дана занимљивих утакмица, завршен је Куп Новог Сада у фудбалу.
Slana Bara fudbalski turnir 8
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

У четири старосне категорије (од 2006. до 2009. годишта) продефиловало је СЦ Сајмиште и у хали Слана бара преко 400 фудбалера (24 екипе) из пет земаља градова побратима Новом Саду. По два прва места освојиле су Селекција града и Војводина. Пехаре дипломе и награде најбољим екипама и појединцима уручили су градоначелник Милош Вучевић, подпредседници ФСВ Мирко Дуброја и Драгољуб Самарџић, градски секретар за омладину и спорт Огњен Цвјетићанин, директор омладинске школе Душко Грујић и  генерални секретар ГФС Саша Живковић. Пре доделе признања плесна група Ритмикс из Сремске Каменице извела је две нумере, уз велики аплауз добро попуњених трибина СЦ Слана бара.

На крају такмичења присутне је најпре поздравио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Поштовани родитељи, драги гости, ово је диван дан пре свега због ових  малишана који су дошли да уживају у спорту, да се упознају и друже и да увеличају 272 рођендан града Новог Сада. Заиста је ово  дивна слика. Хоћу да се захвалим свима вама што сте улепшали овај дан. Потрудићемо се да Куп буде традиција, да се и убудуће оваквим лепим поводом окупљамо и дружимо и да нам деца буду у спортским салама и на теренима. Честитке свим учесницима, најбољим екипама и појединцима, заиста су заслужили да их снажним  аплаузом  поздравимо. Живели и хвала свима који су учествовали у овој дивној приредби – казао је Вучевић.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Вучевић: Нека турнир постане традиционалан

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Потрудићемо се да Куп буде традиција, да се и убудуће оваквим лепим поводом окупљамо и дружимо и да нам деца буду у спортским салама и на теренима. Честитке свим учесницима, најбољим екипама и појединцима, заиста су заслужили да их снажним аплаузом поздравимо. Живели и хвала свима који су учествовали у овој дивној приредби – казао је Вучевић.


Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Председник ГФСНС Новак Кострешевић обратио се  учесницима турнира бираним речима.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Иза нас су три предивна дана такмичења и дружења која су допринела да се Дан Новог Сада обележи на веома леп начин.Моја највећа срећа и радост су ова наша деца, која су осмесима, радошћу и фудбалским умећем улепшали празник града и свима нама донела велико задовољство. Никада до сада није у нашем граду и целој земљи оволико улагано у спорт, а тиме и у фудбал. Захваљујући градоначелнику Милошу Вучевићу реновирани су многи објекти. Заједничким снагама имамо амбициозне планове које ћемо сигурно успети да реализујемо, а један од њих је да овај Куп буде традиционалан. Видимо се и идуће године – поручио је Кострешевић.

М. Поповић

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Пласман и најбољи појединци

Годиште 2009, финале: Селекција града – Војводина 0:0, пеналима 2:1. За треће место: Бамби (Тузла) – Банатул (Темишвар) 0:0, пеналима 2:1. Најбољи играч је Дамјан Батак (Селекција града), стрелац Лазар Павловић (Војводина),голман Дамир Yака (Бамби)

Годиште 2008, финале: Селекција града – Војводина 0:0, пеналима 4:3. За треће место: Спорт Тим (Бањалука) – Гол (Београд) 1:0,. Најбољи играч је Максим Чаварић (Селекција град),  стрелац Милош Марић (Селекција града), голман Богдан Богдановић (Војводина).

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Годиште 2007, финале: Војводина – Селекција града 0:0, пеналима 3:2. За треће место: Спорт Тим (Бањалука) – Политехника(Румунија) 1:0. Најбољи играч је  Лазар Перановић (Војводина), стрелац Реља Савић (Војводина), голман Стеван Прокић (Селекција града)

Годиште 2006, финале: Војводина – Селекција града 0:0, пеналима 3:1. За треће место: Спорт Тим – Политехника 2:2, пеналима 6:5. Најбољи играч је  Огњен Пилић (Селекција града), стрелац Павле Yајић (Спорт Тим), голман Јован Сантовац (Селекција града).

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести