ЗИМСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ У РУСКОМ КРСТУРУ: Најбоља НТМ Чикерија

Под сводовима спортске дворане у Руском Крстуру, одржана су надметања у оквиру првог зимског турнира у малом фудбалу.
1
Фото: Победничка екипа НТМ Чикерија из Врбаса, фото: ФК Русин

Такмичења су се одржала само у конкуренцији сениора, а учествовало је 17 екипа из Суботице, Куле, Врбаса, Црвенке, Бачког Брестовца, Оџака, Чонопље, Каравукова и Руског Крстура.

У току 17 вечери одиграно је 40 утакмица, којима је присуствовало  преко 5.000 љубитеља лоптања "на петопарцу". Утакмице су се играле  према пропозицијама Светске фудбалске асоцијације (ФИФА), а сваки сусрет трајао је два пута по 20 минута.

Прво место и главну награду од 150.000 динара освојила је НТМ Чикерија из Врбаса. Друга позиција и 50.000 динара припали су екипи Фурни ентеријер, такође из Врбаса, а трећепласирани је Дошлов компани из Суботице, чији футсалери су зарадили 20.000 динара. На четврти степеник пласирао се Гоч дуо из Црвенке, кога је организатор наградио бесплатним учешћем на наредном турниру.

У дуелу за треће место, Дошлов компани је, резултатом 7:5(4:2), био успешнији од екипе Гоч дуо. У финалном двобоју између врбашких тимова, НТМ Чикерија је, резултатом 2:0 (1:0),надмашила Фурни ентеријер.

За победничку дружину НТМ Чикерија наступали су: Борис Бодоњи, Илија Јовановић, Немања Муминовић, Марко Живкуцин, Лука Драганић, Марко Новаковић, Данило Радовић, Немања Пековић, Жељко Ачански и Мартин Маринковић. За најбољег играча турнира проглашен Марко Новаковић(НТМ Чикерија). Најпоузданији голман је Петар Маројевић (Фурни ентеријер), а најефикаснији играч био је Александар Золнајић (Дошлов компани), који постигао је 21 гол на седам утакмица.

У свим сусретима спортску правду делили су арбитри Горан Мрђеновић, Станко Милић, Младен Јеротијевић (сва тројица из Врбаса) и Горан Новаковић из Куле. Организатор је био ФК Русин, који је ове године навршио 100 година постојања.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести