Змајеви поделили плен са Шахтјором

Фудбалери Вождовца одиграли су данас и другу контролну утакмицу у Анталији, а ривал је била казахстанска екипа Шахтјора из Караганде. Утакмица је завршена резултатом 1:1 (0:1).
ФК Вождовац/Екипа Вождовца на утакмици против Шахтјора
Фото: ФК Вождовац/Екипа Вождовца на утакмици против Шахтјора

Стрелац за Вождовац био је Марко Гјоргијевски, на асистенцију Алексе Јанковића.

Тренер Раде Коковић се одлучио на другачији састав него што је то био случај у јучерашњем мечу са Легијом, „змајеви” су изашли у следећем саставу:

Марко Тркуља, Вуковић, Живковић, Јаковљевић, Пуртић, Бошњак, Ајдиновић, Радуловић, Живковић, Цветићанин, Гјоргијевски.

У игру су у другом полувремену ушли и Хајдин, Ласицкас, Микић, Цветковић, Зличић, Нишић, Стојчев, Стоисављевић и Николић.

Шахтјор је дошао у рано вођство на овом мечу, већ у трећем минуту.

У 12. минуту се истакао голман Тркуља након што је противнички нападач искористио неспоразум између Пуртића и Јаковљевића и узевши лопту, ушао у сјајну прилику. Упутио је ударац, али је Тркуља рефлексно реаговао и сачувао своју мрежу.

До краја полувремена су Змајеви покушавали, али нису успели да надокнаде резултатски заостатак, те се на одмор отишло са голом мањка у односу на Шахтјор.

Иницијатива Вождовца крунисана је голом у 55. минуту. Нова аквизиција Вождовца, Алекса Јанковић је упутио сјајан центаршут са леве стране, а у шеснаестерцу се најбоље снашао Марко Гјоргијевски који је спровео лопту у мрежу и поравнао резултат.

Следећи противници Вождовца су Лех из Познана и Зорја из Луханска (28. и 29. јануар).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести