ЗНАЧАЈНА ПОБЕДА ВОЈВОДИНЕ Награда за истрајност и веру у избор

После четири пролетња искушења и мршава три бода од могућих 12, Војводина је победила. Три бода, таман колико у четири претходне утакмице укупно, освојила је у завршници меча са Вождовцем, у тренуцима када су извештачи држали прст изнад ентер гумба на рачунарима и извештаја који су сведочили о кризи резултата и дијаметралном раскораку у односу на игру, на посед и на утисак о надмоћности против сваког противника.
v
Фото: Strelac pobedonosnog gola Lazar Jovanović/FK Vojvodina

Међутим, Војводина је победила, а извештачи су у цајтноту са роковима за слање извештаја редакцијама мењали припремљене извештаје, у окружењу провале емоција са трибина малобројних гледалаца, до крајњих граница оданих тиму у бело-црвеном. Изостали су они најгласнији, по правилу на северу стационирани, доследни ставу да се „фудбал игра викедном“.

Доста је симболике у првој пролетњој Вошиној победи. Остварена је на маргини шестомартовског сећања и свечаног обележавања 110 година оснивања клуба. Уз то, стигла је у правом тренутку, на размеђи између европског предворја у плеј-офу и реалне плеј-аутовске претње, у случају новог неуспеха на Карађорђу. У збиру симбола те мартовске вечери, дамама на дар, јесте и победоносни гол у ситуацији у којој је Војводина по правилу губила већ добијене мечеве. И на самом врху пирамиде знакова који ведрије пролеће најављују јесте Лазар Јовановић, Мали Лане како су му навијачи наденули звање, наслеђено од славног оца, који је наследнику у аманет оставио место предодређено за најхрабрије, у блиској перспективи и најбоље. Права измена, у правом тренутку, у ситуацији када је Војводина кренула на све или ништа. Избегла је „ништа“, а колико је добила у знатној мери зависиће од утакмица које следе и учинка у њима.

-Изменама у другом полувремену желели смо да будемо још офанзивнији, изједначили смо резултат, а онда смо кренули на све или ништа – рекао је тренер Војводине Божидар Бандовић. - Мислим да је ово наша заслужена победа. Драго ми је због начина на који је дошла. Остварили смо је великом жељом да пресечемо негативан низ, који је играче ментално спутавао. Зато имам право на мишење да не може да буде говора о случају. Времена за претерано славље нема, у уторак је нова утакмица, на екипи је сада  да поновимо овакву игру, да резултат потврдимо и да наставимо да играмо још боље.

Више од три освојена бода, победа против Вождовца значиће Бандовићу у погледу припреме играча за преосталих шест утакмица у основном делу Суперлиге. Није лако играти после шока због примљеног гола. Видело се то у брзоплетости играча у завршници школски изведених акција. Резултатским преокретом у финишу меча Војводина је награђена за истрајност и за веру да је колектив на правом путу. Зато је прва пролетња победа велика победа, упркос утиску да квалитет игре није био на нивоу суперлигашког просека екипа чија пројекција сопственог пласмана завршава на местима у врху табеле.

Л. Бакмаз 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести