ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ПОСЛЕ ДРАМЕ И ПРЕОКРЕТА САВЛАДАЛИ ВОЖДОВАЦ: Вошин првенац у надокнади

Војводина је против Вождовца стигла до прве пролетње победе и то у самом финишу шестоминутне надокнаде времена.
1
Фото: ФК Војводина

Тешком муком, али сасвим заслужено. Тренер Војводине Божидар Бандовић знатно је променио састав тима, али не и определење да отвореним гардом и нападачким стилом стигне до пролећног првенца. Међутим, ни утисак о надмоћности на терену, ни статистички подаци о поседу лопте, шутевима према голу, или било ког другог параметра који утиче на игру и резултат, ништа није могло да промени утисак о немоћи Војводине овог пролећа, барем што се првог дела тиче. Само један неопрезан старт Петровића на Нешковићу (до пре пола године играчу Војводине) био је, испоставило се, довољан за шансу утакмице, коју је из пенала, у 22. минуту, реализовао Флемингс.

Преостали део првог полувремена лопта се котрљала на гостујућој половини, а у каквим, таквим приликама да савладају Катића били су Ивановић у осмом и у 41. минуту и Вукановић у 26. да би после пола сата игре најзапаженији Вошин играч у том интервалу Зади Сери погодио пречку.

Ни развој ситуације у другом полувремену није наговештавао значајнију промену, упркос чињеници да је Бандовић изменама покушао да освежи линије у тиму. Напротив, нервоза и чести прекиди игре ишли су гостима у прилог. Само захваљујући спретности голмана Царевића да у 72. минуту  извади лопту испод пречке, после шута Ђуричића, оставила је домаћим тим у игри, да би  искључењем Пиргића, због другог жутог картона, Војводина искористила бројчану предност за изједначење голом Матеуса у 83. минуту. У последњем микнуту шестиоминутне надокнаде времена Катић је одбранио Вукановићев шут из даљине, али је био немоћан после изведеног корнера и гужве у којој се најбоље снашао млађани Јовановић за прву Вошину радост и радост њених навијача овог пролећа.

Војводина – Вождовац 2:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 1.000, судија Станко Остраћанин (Краљево), стрелци: Флемингс (11 м) у 22. за Вождовац, а Матеус у 83. и Јовановић у 90+ минуту за Војводин, жути картони: Петровић, Ђорђевић (Војводина), Катић, Лукић, Пиргић (Вождовац), црвени картон: Пиргић (Вождовац).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Бјековић 6 (Кембел), Црномарковић 6,5 (Јовановић 7), Кораћ 6, Ђорђевић 6, Петровић 5,5 (Зукић 6), Матеус 6,5, Вукановић 6, Савићевић 5.5 (Николић), Зади Сери 6.5, Ивановић 5,5 (Радуловић 6).

ВОЖДОВАЦ: Катић 6,5, Крпић 6, Ђурђевић 6, Лукић 6,5, Ђуричин 6,5, Пиргић 5,5, Матић 5,5 (Којић), Митровић 6 (Милетић), Теодоровић 5,5 (Петровић), Флемингс 5,5 (Вујановић), Нешковић 6 (Савић).

Л. Бакмаз  

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести