Золтан Гујаш нови председник ФК Бечеј

Бечејски фудбал је заиста у кризи. Није проблем што се изгубио статус прволигаша и што љубитељи фудбала крај Тисе неће гледати високорејтинговане клубове, већ што је врло агилно руководство Бечеја  поднело колективну оставку и тиме клуб довели у врло тешку ситуацију.
Dragan Knežev i Zoltan Gujaš/V. Jankov
Фото: В. Јанков/Стари  председник Драган Кнежев и новоименовани Золтан Гујаш

Јер, како другачије протумачити да је Ванредна изборна скупштина окончана за петнаестак минута!? На први поглед може да се мисли да је све перфектно припремљено и није било потребе за разводњавањем. Али, са друге стране сам ток скупа са тридесетак присутних у свечаној сали Градске куће личио је на брзо и неуко урађен посао.

        За новог председника изабран је предузетник Золтан Гујаш, заменик ће му бити, такође предузетник, Недељко Васић, а у новом Управном одбору су Зоран Грбић, Саша Гујаница, Славиша Дабижљевић, Владимир Ђурић, Нандор Ковач, Драган Микановић, Милан Оњин и Саболч Палађи, док ће још један члан у најскоријем времену бити кооптиран.

Прво што пада у очи је присуство председника новог суперлигаша ТСЦ из Бачке Тополе Саболча Палађија. Спортског радника таквог профила свако би пожелео, али нико није могао да појасни откуд он у руководству бечејског фудбала. Да ли се то припрема да бечејски фудбал буде „филијала“ комшија из Бачке Тополе, што у актуелном тренутку може да буде добро, али треба имати на уму да је бечејски фудбал, истина изузетно скромно, зимус обележио век скакутања лопте крај Тисе и морао би и надаље да има свој живот. Још више забрињава што новоименовани председник Золтан Гујаш није изашао са било каквим програмом.

- Захваљујем се на указаном поверењу уз примедбу да је врло незгодно време за бечејски фудбал. Имам обећање досадашњег председника Драгана Кнежева да ће ми помоћи у прво време, а његово искуство осталих из претходног сазива Управног одбора биће од непроцењиве користи - било је једино што је прозборио нови председник сада српсколигаша Бечеја Золтан Гујаш.

Преседавајући скупа Славиша Дабижљевић искористио је прилику да обнови и Скупштину клуба

Успешни председник Бечејаца у минуле три и по године Драган Кнежев је новоизабраном руководству честитао на избору и пожелео  успешан рад, што ће им бити олакшано, јер су клуб оставили без дугова, са побољшаном инфраструктуром.

Преседавајући скупа Славиша Дабижљевић искористио је прилику да обнови и Скупштину клуба. Тако је њему обновљен мандат председника Скупштине, а за заменика именован је Велибор Мандић. Именован је и Надзорни одбор у ком су Милан Анић, Миленко Милованов и Милан Секулић.

-Испадање из Прве лиге Србије не би требало да се трагично схвати, већ да нас уједини око истог циља, како би му обезбедили место које по традицији заслужује. Тачно је да је многима то тешко пало, али у спорту има места само за оне који су спремни да уложе максимум труда и наставе са радом - додао је Славиша Дабижљевић.

Ново руководство се прихватило изазова без икаквог програма, а са прегршт проблема. Ваља прво ангажовати стручног човека који ће се бавити искључиво спортским делом, јер ваља формирати стручни штаб и играчки погон. Иако је прелазни рок тек почео, многи су најавили одлазак. Наравно, више ће се знати за који дан, али мали је број играча из минуле прволигашке сезоне који ће наставити да носи дрес српсколигаша Бечеја.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести