Зоран Говедарица: Спреман сам за нове изазове

БАЧКА ПАЛАНКА: Екипа Бачке из Бачке Паланке је у премијерној фудбалској  Суперлигашкој сезони успела да обезбеди опстанак.
zoran govedarica DIvanic
Фото: Dnevnik.rs

Тренер Зоран Говедарица је екипу преузео након пет јесењих кола, успео је да од играча извуче максимум и паланачки фудбалски брод доведе до луке спаса.Многи су новог Суперлигаша још током јесени отписали, али тако није мислио Говедарица када је по ко зна који пут у каријери прихватио улогу спасиоца.

„На позив Меше Чековића латио сам се врућег кромпира да заједно са играчима покушам оно што је у том тренутку била само пука теорија- да опстанемо у елити. Имао сам мало времена за неке веће резове обзиром да је било тешко у зимском прелазном року довести квалитетног играча. Имао сам на располагању 20 фудбалера, имао у њих  велико поверење и веровао да ћемо прегорним радом успети и првенство окончати у безбедној зони. Оно што ме посебно радује је да смо два пута остајали у лиги, први пут након завршетка првог дела  заузели смо 12. место, а онда и у плеј- ауту  смо коло пре краја победом над Радником остварили историјски успех, подарили Бачкој Паланци, граду фудбала још једну Суперлигашку сезону“, задовољан је Говедарица.

Одлично је Бачка стартовала у плеј – ауту и наговестила да је могућа и немогућа мисија.

„У фуриозној игри савладали смо убедљивим резултатом Нови Пазар и са великим амбицијама ушли у дуеле са Металцем, Борцем и Чукаричким. Нажалост, сва три меча смо изгубили, а било је прилика да већ у том периоду мирније дочекамо завршницу. Момци су у тим тренуцима показали прави карактер, издигли се изнад недаћа и са две победе над Радом и Радником испунили зацртано“, каже наш саговорник.

Ветар у леђа добијали смо од верних навијача, препознали су у играчима и мени колико нам је стало да дођемо до циља

Баш када су на програму били одлучујући мечеви Говедарицу је задесила несрећа.

„Због тешке болести ,а потом и смрти оца био сам разапет на све стране, био сам од сутан скоро две недеље, пропусти сам  по мени најбитнију утакмицу са Борцем. Лично био сам навикнут на притисак такве врсте, знао да је сваки наредни меч прилика да се ствари ставе на право место. Све се на крају заборавља након обезбеђеног опстанка. Да смо заслужили да играмо у елити показали смо у утакмицама са Металцем, Радом, Чукаричким, Војводином, Новим Пазаром и Радником, а нисмо се обрукали ни у сусретима са Партизаном и Црвеном звездом. Искрен да будем, ветар у леђа добијали смо од  верних навијача, препознали су у играчима и мени колико нам је стало да дођемо до циља, па знатан део успеха приписујем њима. Када се саберу сви резултати девета смо екипа по учинку, осма по броју освојених бодова код куће,што је показатељ да су играчи дали максимум. Захваљујем им се на привржености и учинку у дебитантској сезони, имали смо праву атмосферу где је сваки по наособ дао максимум. Остали смо у лиги, али ми је изузетно жао што су је напустили Металац и Нови Пазар. Посебно Нови Пазар у коме сам провео лепе тренутке, имао сам  подршку управе и навијача, али жеља да будем крај оца била је јача од мојих амбиција. Предходних шест месеци нисам желео да се експонирам у медијима, остављао сам простора да то ураде играчи који су били најважнија карика на путу остварења наших надања и  циљева“, прича Говедарица.

Утакмицом са Спартаком у Суботици  уговор са Бачком истекао је Говедарици.

„Остварио сам у  Бачкој Паланци оно шта се од мене и играча тражило. Обавезе према клубу су ми престале. Успех са Бачком стигао је у правом тренутку. Имам понуда. Спреман сам за нове изазове па ћу у наредних десетак дана добро извагати шта ми је најбоље чинити“, казао је Говедарица.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести