Зрењанинац Чаврић нада се селекторовом позиву

Зимску паузу у словачком првенству фудбалер Слована из Братиславе Александар Чаврић искористио је да празнике проведе са породицом, девојком и пријатељима у Србији.
Aleksandar Cavric/Z. Balaban
Фото: Dnevnik.rs

- Колико је важно да добро тренираш, толико је важно и да се добро одмориш. Овај одмор ми је баш пријао – каже за „Дневник“ Зрењанинац и доскорашњи члан младе фудбалске репрезентације Александар Чаврић.

Талентовани фудбалер ће по повратку у Слован пет дана тренирати у Братислави, а након тога екипа одлази на једномесечне припреме у Анталију.

- Пошто имамо девет бодова заостатка за првопласираном екипом требаће нам доста рада, труда,  па и среће да то надокнадимо. Неколико утакмица  смо изгубили од слабијих ривала, што нисмо себи смели да дозволимо.Клупски челници очекују да будемо први и ја верујем да ћемо у томе успети, имамо квалитет за то. Док сам боравио у Србији, прочитао сам да је Слован довео појачања и да је стигло доста добрих играча. То значи да ће сви морати да се боре за своју позицију, што је позитивно, јер због јаке конкуренције нико не може да се опушта.

Некадашњи играч зрењанинског Баната, ОФК Београд, Архуса и Гента био је раније члан младе репрезентације, жеља му је да заигра у елитној селекцији и најаваљује  да ће се трудити да се наметне селектору Младену Крстајићу.

- Национални дрес је  жеља сваког играча, надам се позиву и сматрам да је само питање времена када ће се то десити. Потребно је да једну или једну и по сезону у континуитету одиграм добро. Много је теже да уђем у А репрезентацију него што је то био случај са младом селекцијом, али, опет, сматрам да све зависи од мене. Радим напорно и видећемо шта ће бити.Уверен сам да ћу евентуални селекторов позив спремно дочекати.

Србија ће бити учесник Светског првенства, што је после дугог времена успех за истицање.

- Коначно да и ми одемо на велико такмичење. Надам се да ћемо у Русији постићи солидан резултат и да нећемо тамо отићи само да бисмо попунили број екипа.

Некадашњи играч зрењанинског Баната, ОФК Београд, Архуса и Гента био је раније члан младе репрезентације, жеља му је да заигра у елитној селекцији и најаваљује  да ће се трудити да се наметне селектору Младену Крстајићу

У репрезентацији су и два Чаврићева суграђанина из Зрењанина – Душко Тошић и Зоран Тошић.

- Са Зораном се готово свакодневно чујем.На Златибору смо били заједно, саветује ме, искуснији је од мене и баш ми је помогао кад сам због повреда био у неком лошем периоду. Са Душком сам се неколико пута видео, ретко долази у Зрењанин, али сам у добрим односима и са њим.

Зоран Тошић је преузео зрењанински Раднички и очекивања овдашњих љубитеља фудбала је да се суперлигашки фудбал поново врати у град на обалама Бегеја.

- Када сам почињао играчку каријеру у Зрењанину је било пуно талената, убеђен сам да их има и сада. Искрено се надам да су пред зрењанинским фудбалом бољи дани – верује Александар Чаврић.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести