Зрењанинац Драган Бојат суперталентовани десни бек црно-белих

ЗРЕЊАНИН: Суперталентовани десни бек Драган Бојат стандардни је првотимац београдског Партизана у Омладинској лиги Србије, а да црно-бели колектив озбиљно рачуна на њега у будућности, показали су и бивши и садашњи тренери трофејног клуба Саво Милошевић, односно Александар Станојевић.
1
Фото: A. Blanuša

Обојица су га, наиме, прикључила тренинзима првог тима, а седамнаестогодишњи Зрењанинац, који је уочи Нове године био наш гост, каже да је спреман да се прикључи сениорском тиму у такмичењима и да на терену покаже колико је напредовао у досадашњој каријери. На крају првог дела такмичења у Омладинској лиги Србије, Бојат је недељу дана провео на тренинзима с првим тимом, одиграо неке контролне утакмице и имао индивидуалне тренинге...

- Ових дана чекам позив да видим да ли ћу наставити с припремама с првим тимом. Немам никакву трему и надам се да ћу ускоро дебитовати и у Суперлиги Србије. Треме је било само на почетку, у јулу прошле године, када сам први пут прикључен раду са сениорима. Већ годинама сваки дан играм фудбал и потпуно сам спреман за веће изазове – истакао је Бојат.

Фото: A. Blanuša

Он сматра да је пуно напредовао ове сезоне и задовољан је досадашњим наступима међу најбољим омладинцима Србије. Када је реч о клубу, сматра да је Партизан у неким утакмицама могао да одигра боље и да први део такмичарске сезоне заврши на првом месту на табели, уместо Бродарца, који је претекао другопласиране црно-беле. Драган годину дана има и професионални уговор с Партизаном и већ три године живи у Београду.

- Што сам старији, морам све више да тренирам и да напредујем, тако да ми професионалне обавезе не дозвољавају да често долазим кући, у Зрењанин. За овај град ме, иначе, веже доста успомена, јер у њему сам провео читаво детињство. Волим да будем с породицом, да се видим с другарима и прошетам кроз крај у ком сам одрастао.

Бојат потиче из спортске породице, пошто му је отац својевремено играо за зрењанински Пролетер, а млађи брат је такође члан Партизана, и тренутно наступа у пионирској категорији. Драган има и своје спортске узоре.

- Волео сам да гледам Немању Милетића док је играо у црно-белом дресу. Волим да пратим и офанзивније бекове, пошто и ја тако играм, као што су Дани Алвеш, Марсело, Трент Александер Арнолд и Робертсон из Ливерпула.

Додаје и да прати старије играче Партизана и учи од њих како да се понаша на терену, брани простор и чувају играчи. Нада се да ће ове године добити шансу да се докаже у првом тиму и да ће у њему бити стандардан.

- Важно ми је да добро играм и да стално учим. Такође, битно ми је и то што су породица и мој менаyер Урош Јаковљевић увек уз мене. Без њихове подршке не бих стигао овде где сам сада – поручио је Драган Бојат, о којем ће се, верујемо, у будућности тек причати.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести