Жугић: Арена постаје лидер у региону кад је спорт у питању

БЕОГРАД: Директор „Арена Ченелс Груп“ Небојша Жугић изјавио је данас да су куповином права преноса фудбалске Премијер лиге направили најбољи могући потез, који показује да Арена постаје лидер у региону када је спорт у питању.
zugic
Фото: Танјуг/видео

"Није чудно што се оволика галама дигла око Премијер лиге. Она је драгуљ у фудбалским лигама. То је најпопуларнија, најатрактивнија лига, најјача и најзанимљивија на свету и наравно да она са собом доноси огромну гомилу фанова. Енглеска лига долази као шлаг на торту на оно што смо у претходном периоду обезбедили од права за наше гледаоце", рекао је Жугић Танјугу.

Истакао је да је што се тиче најважније споредне ствари на свету, сада цео крем фудбала на Арени.

"Од Лиге шампиона, осталих УЕФА такмичења, Серије А, Ла Лиге, фрацуске Лиге 1, имамо Португалце и на крају имамо Енглезе. То је прва посластица за љубитеље за љубитеље фудбала", додао је Жугић.

Арена ће у наредних шест година, почев од сезоне 2022/2023 преносити све утакмице Премијер лиге у шест земаља бивше Југославије, а медији наводе да је права преноса откупила за 100 милиона евра по сезони, укупно 600 милиона евра.

"Не могу да причам о цифрама, једноставно не желим да кршим споразум који имамо са лигама. Могу да кажем да цифре нису тачне. Мислим да је та чела прича о цифрама и политизовање једне тржишне утакмице, скретање пажње са главе теме, а то је да Арена постаје лидер у региону када је спорт у питању, да заједно са свим осталим нашим каналима чини феноменалну понуду. Мислим да долази до озбиљне промене снага на тржишту и то је оно што изазива овакву реакцију",

рекао је Жугић.

Он је истакао да му је жао због такве рекације, јер како каже, конкуренција и утакмица треба да имају бар нека правила, достојанство и етику које се треба држати.

"Овде је све то избрисано, нестало и прешло се на једну утакмицу, у којој ми не желимо да играмо на тај начин. Ми имао свој циљ, своју стратегију и своје рачунице. Сигурни смо да смо куповином Премијер лиге направили најбољи могући потез", навео је он.

Жугић истиче да су њихови партнери из НБА одушевљени оним што су урадили, а исту реакцију очекује и од партнера из Премијер лиге.

"Са НБА смо направили револуцију када је у питању промоција и видљивост те лиге, преносимо далеко висе утакмица него што је то икада било. Имамо дневне извештаје, недељник... Наши коменататори су били на финалу, имали су интервјуе са паркета. Ми направили један јако добар производ. Не само гледаоци, већ су и наши партнери из НБА одушевљени што шмо урадили, презадовољни су што су нас изабрали за партенере. Исто ће бити и са Премијер лигом. У том свету се све те ствари прате, међусобно комуницирају као и у свакој бранши", навео је он.

Преносићемо свих 380 утакмица, урадићемно све да се нашси гледаоци осећају као да су на неком од стадиона Премијер лиге, закључио је Жугић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести