Зукић окренут дуелу са Спартаком: Дерби за фудбалске сладокусце

Иако су, између осталих, имали и пуно кадровских проблема пред утакмицу с Мачвом, фудбалери Војводине наставили су с реализацијом плана да буду високо позиционирани у Суперлиги и стигли су до 11. првенствене победе.
Sansa Dejana Zukica u utakmici s Macvom
Фото: Шанса Дејана Зукића у дуелу са Мачвом, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Уписали су три важна бода, још чвршће засели на трећу позицију на табели, настављајући трку с Партизаном за друго место. Сусрет са Шапчанима већ је у архиви, црвено-бели су се окренули финишу јесењег дела првенства, у којем су пред њима најпре гостовање у Суботици, а онда и дуел на „Карађорђу“ с градским ривалом Пролетером. Дакле, у суботу следи им традиционални војвођански дерби с четвртопласираним Спартаком, дефинитивно једним од најпријатнијих изненађења у досадашњем току сезоне, који за Вошом заостаје шест бодова. Биће то, како се очекује, сусрет за фудбалске сладокусце.

- Пред нама је сусрет са Спартаком, који је, осим војвођанског, и дерби 18. кола првенства – каже све бољи Дејан Зукић. – Срешће се две веома квалитетне екипе које су високо пласиране на табели, па ће, верујем, то донети добар и занимљив фудбал. Квалитет је, ипак, на нашој страни, доказали смо то партијама које пружамо у овој сезони и оптимиста сам пред пут у Суботицу. Иако имамо доста повређених играча, бићемо спремни да пружимо све од себе и да се задовољни вратимо у Нови Сад.


Трио изостаје до краја јесени

У утакмици с Мачвом екипа Војводине наступила је без чак шесторице првотимаца, већ дуже одсутног голмана Николу Симића, оба централна бека Славка Бралића и Синишу Саничанина, дефанзивног везног Мирка Топића и  нападача Миљана Вукадиновића и Петра Бојића.

- Извесно је да Симић, Саничанин и Топић неће играти ни у две преостале утакмице, иако су почели с лакшим тренинзима – рекао је лекар екипе  др Владимир Чолаковић. – Не желимо ништа да ризикујемо, боље је да се потпуно опораве и припреме за пролеће. Бралић је јуче био на контролном тестирању за Ковид-19 и уколико буде негативан данас би могао да настави с радом, док је ситуација с Бојићем неизвесна, а Вукадиновић би могао да буде у конкуренцији за уткмици  у Суботици.


Зукић је против Мачве на терену провео свих 90 минута, пружио је запажену партију и био један од најбољих играча утакмице.

- Одиграо сам целу утакмицу,што ми пуно значи на пољу додатног самопоуздања. Почео сам и сусрет у Нишу, имао неколико добрих додавања и улазио у шансе, па мислим да могу да будем задовољан оним што сам пружао. Тренер Спартака је Владимир Буач, стручњак којег Дејан познаје из времена када је радио у млађим категоријама Војводине.

- Буач је био помоћни тренер када сам наступао за млађе екипе Воше и добро га познајем, баш као што и он познаје наш садашњи сениорски састав. Ипак, не верујем да ће нам то представљати посебни проблем, јер имамо јаку и добру екипу која, када пружи максимум, може да победи сваког ривала у нашој лиги. Очекујем, понављам, да се управо то догоди у Суботици, иако знам да Спартак игра веома добро и да ће бити веома мотивисан у жељи да нас савлада.

Зукић је  бонус играч, има само 19 година, а нада се да ће поново прилику да добије од почетка утакмице.

- Пошто нам и даље недостаје повређени Топић, који је мој парњак и уз којег би ми било много лакше да играм, ту смо од бонуса Бјековић, Деветак и ја, а тренер Ненад Лалатовић процениће и одлучити којој двојици ће да укаже шансу. Спреман сам, и верујем да ћу, уколико будем на терену, допринети нашој доброј игри и новој победи – поручио је Дејан Зукић.

Утакмица Спартак – Војводина игра се у суботу у Суботици, с почетком у 14 часова.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести