Зукић пред Партизан: Нови Сад заслужује европске сусрете

Суморно фудбалско пролеће, барем што се игара и учинка Војводине тиче, лагано се приближава завршетку.
2
Фото: Ј. Грлић

Ученицима тренера Драгана Радојичића остало је да проведу крају плеј-оф, као и такмичење у Купу Србије, у којем ће, у полуфиналу, играти с Партизаном (среда, 11. мај). С црно-белима ће, пре тога, снаге да одмере и у плеј-оф сусрету, сутра од 14 часова. Оба дуела играће се на стадиону Београђана и, јасно је то и лаицима, улога великог фаворита за победе на страни је „парног ваљка“.

Треба, ипак, подвући чињеницу да би „стара дама“, у случају куп тријумфа, могла да се домогне европске конкуренције, али тешко је поверовати у такву могућност, ако се у обзир узме форма новосадске екипе.

- Знам само то да ћемо у обе утакмице с Партизаном ући са 100 одсто снаге и могућности, без упирања погледа на то који ривал је с друге стране – рекао је капитен тима из Српске Атине, 21-годишњи Дејан Зукић. – Уосталом, тако улазимо у сваки сусрет, али негде смо до сада имали среће, а негде нисмо. Покушаћемо да се издигнемо у предстојећим дуелима с црно-белима, реч је о важним утакмицама, како у првенству, тако и за пласман у финале Купа Србије.

Може ли по вама Војводина некако да изненади Партизан?

- Да бисмо изашли у Европу, мораћемо да освојимо победнички пехар у Купу. Звучи макар да је то лакши пут, али ривали на њему су нам црно-бели, а, у случају да их савладамо, онда и бољи тим из дуела између Црвене звезде и Новог Пазара. Ипак, сада превасходно размишљамо у плеј-оф утакмици, у коју ћемо да уђемо у комплетном саставу, а потом ћемо имати четири дана да се припремимо и за други сусрет.


Недостатак континуитета

Утисак је да у овој сезони нисте имали прилику да у континуитету покажете све оно што знате с фудбалском лоптом?

- Тачно је да нисам играо у континуитету и тек доласком тренера Драгана Гаге Радојичића добио сам више минута и простора – нагласио је Зукић. – Вратило ми се, али не потпуно, неопходно самопоуздање и знам да ћу тек да покажем своје право умеће.


Какве су амбиције ваших саиграча и вас, као њиховог предводника, у изазовима с којима ћете се суочити у наредних неколико дана?

- Наравно да бих волео да освојимо пехар намењен победнику Купа, јер знам какав је то успех. Већ сам био део екипе којој је то пошло за ногом и заиста бих био пресрећан уколико бисмо успели да такве снове претворимо у јаву. Војводини је, упркос свему, место у Европи, јер то заслужују и наш клуб, баш као и град Нови Сад.

У прошлом сусрету с Црвеном звездом, били сте један од ретких играча новосадског тима који су приказали нешто бољу партију, иако нисте играли на природној позицији?

- Играо сам на позицији плејмејкера и убеђен сам да сваки играч може и мора да испуни оно што тренер у датом моменту од њега захтева. Није то моје место на терену, али сам се и раније, још у млађим категоријама, сналазио у улози градитеља игре и то ми није непознато. На нашу жалост, примили смо гол против Звезде већ у другом минуту, што је окренуло утакмицу у нежељеном смеру по нас. Убеђен сам да нас Београђани нису у тој мери надиграли, колико на такав закључак упућује коначни резултат (0:3).

Одласком Немање Човића у Кину, преузели сте капитенску траку и то у баш не лепом тренутку по Војводину?

- Носио сам дрес првог тима и када је било успона, али и када смо имали падове. То је у спорту све нормално, али сам дубоко убеђен да се више неће поновити оваква сезона, каква управо остаје иза нас. Верујем да ће у будућности све да буде много боље и лепше када је Војводина у питању и да ће наши навијачи имати много више разлога да буду задовољни – поручио је Дејан Зукић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести