Звезда боља од Пролетера 2:0

НОВИ САД: Фудбалери Црвене звезде наставили су победнички низ у ЛИНГЛОНГ Суперлиги и након гостовања Пролетеру, који су савладали са 2:0 (0:0) у Новом Саду.
1

Пружила је екипа Пролетера жесток отпор учеснику Лиге шампиона поготово у првом полувремену када је дисциплинованом игром затворила све прилазе голу па је било у том делу мање прилика. Београђани су у 17. минуту после корнера Марина али без праве завршнице јер је закаснио Симић. Са друге стране на одбијену лопту са двадесетак метара покушао је да изненади Борјана, Пејић али је лопта завршила крај саме стативе. До полувремена је на центаршут Марина покушао Павков, али је Петрић из самог угла успео да избаци лопту избије у поље.

Пре истека првог дела покушао је ударцем главом и Милуновић без завршнице. И у наставку су црвено-бели имали иницијативу која је уродила плодом, пажњи одбране Пролетера измакао је Вељко Симић, утрчао је у казнени простор искоса са леве стране, упутио центаршут а Гарсија био на правом месту за вођство. У финишу утакмице готово на истоветан начин Београђани су потврдили победу, овога пута резервиста Јевтовић ослободио се по левој страни пратилаца, упутио лопту на прву стативу, где је утрчао Боаћи и осигурао победу. Два минута пре краја после центаршута Новаковића засметали су један другоме Миросављев и Леандро па је лопта прохујала поред гола.

М. Поповић

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.500, судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Кањас у 59. и Боаћи у 82. минуту.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7,5, Танасин 6,5, Андрејевић 7, Леандро 7, Ковачевић 7, Б. Јовановић 7 (Рушевић), Пејић 7, Шћепановић 7 (Новаковић 6,5), Бабић 7, Марјановић 6,5 (С. Јовановић), Миросављев 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Родић 7, Панков 7, Милуновић 7, Гајић 7, Кањас 7,5, Вулић 7 (Јованчић 7), Симић 7,5 (Боаћи 7), Марин 7, Гарсија 7, Павков 7 (Јевтовић).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести