Звезда довела психолога; Ђуровски: Ментално да подигнемо тим

Црвену звезду након два везана пораза (Вождовац и Чукарички) са новим тренером Бошком Ђуровским чека првенствени окршај против Младости из Лучана.
Crvena zvezda

„Ривал који је изборио пласман у плеј- оф у јакој конкуренцији заслужује респект. Имају искусног тренера Нешка Миловановића, знају да играју на резултат и неће нам бити лако. На нама је да извучемо поуке из грешака које смо направили на Куп мечу против Чукаричког“, рекао је тренер Бошко Ђуровски.  

Црвено-бели немају избора, само их победа оставља у трци за титулом.    

„Много је битно да не примимо гол, да нас таква ситуација додатно не оптерети. Из много разлога је ово важна утакмица за нас, јер три бода нам доносе стабилност, враћају самопоуздање и остављају шансе у јуришу на прво место до самог краја сезоне.“

Психолошки пад екипе је евидентан.  

„Клуб и стручни штаб чине све да ментално врате тим на прави колосек. Имали смо и разговор са стручњацима из ове области, јер је пуно странаца у саставу. Објашњено им је какви су захтеви Звезде, шта се од њих очекује на терену и ван њега.

Оптимизам у повратак бољих дана је присутан.    

„Примећујем на тренинзима повратак позитивне енергије, па се надам да ће таква реакција уследити и на утакмици. Јесте била атмосфера мало напета јер су свесни играчи шта су урадили у протеклим сусретима. Време је да покажу право лице. Уосталом, више од годину дана су били на лидерској позицији и морају да пронађу снагу за нове тријумфе.“      

Распламсао се медијски рат између вечитих ривала, што може да има утицаја на припрему утакмице са Лучанима.    

„Сигурно је да се о тој теми разговара, мада мислим да она не занима превише играче и не оптерећује их додатно. Размирице постоје, али наш део посла је везан за сам терен и трудимо се да га одрадимо најбоље што можемо“, казао је Ђуровски.      

О кадровској ситуацији није било речи, али одређених корекција у стартној постави ће вероватни бити.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести