Звезда лако до бодова у одложеном мечу против Борца

Везала је Звезда у размаку од три дана два првенствена тријумфа на гостовањима. Након Вождовца прескочен је и Чачак, у оквиру одложеног меча 6. кола.
crvena zvezda, fk crvena zvezda
Фото: crvenazvezdafk.com

Звездин практично други тим био је убедљив против Борца крај Мораве (0:2), па су са нова три бода учврстили лидерску позицију на табели. Тренер Милојевић направио је велики број ротација, због умора али и вируса који је захватио екипу, што против слабашног Борца није представљао никакав проблем. Посао је рутински обављен.

Од самог старта кренула је Звезда нападачки. Домаћин практично у “мишијој рупи”, концентрисан на одбрану и тек по који срамежљиви контра напад. Запретио је Милијаш у 11. минуту из слободног ударца, али је добро интервенисао Бајић. Три минута касније после асистенције Крстичића није се добро снашао Милић на другој стативи. Ређали су се напади Звезде, а у 31. минуту Пешић не користи “зицер” после нове добре акције Крстичића.

И најзад Звезда стиже до гола у 35. минуту, када су разменили дупли пас Боаћи и Милић, уследио је оштар ударац у ближи угао и Милићев “првенац” у овој сезони.

После одмора кренуо је јак пљусак који је натопио терен, који је био већ расквашен и тежак за игру. Звезда је и даље нападала, створила још неколико прилика, али је победу оверила тек у 75. минуту. Упорни Гобељић идеално је центрирао са десне стране, а на правом месту био је Боаћи који је вешто лопту сместио у мрежу.

На овој утакмици Звезди готово да и није требао голман. Борац је тек неколико пута прешао на половину ривала, а једину озбиљнију акцију организовали су у 70. минуту када је резервиста Зоћевић слабо шутирао главом после центаршута Кнежевића.

Звезда је ухватила залет у домаћем дворишту и у недељу очекује дерби меч са Војводином.

З. Рангелов

Борац - Црвена звезда 0:2 (0:1)

ЧАЧАК: Стадион крај Мораве, гледалаца 3.000, судија: Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Милић у 35. и Боаћи у 75. минуту. Жути картони: Куљевић, Зоћевић, Лима (Борац), а Радоњић (Црвена звезда).

БОРАЦ: Бајић 6, Чађеновић 6, Дуповац 5, Јовановић 5, Кнежевић 6, Костић 5, Куљевић 5 (Зоћевић 6), Обрадовић 5, Оташевић 6, Пропадало 5 (Воротовић), Стаменић 6 (Лима).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман -, Гобељић 7, Савић 6, Бабић 6, Родић 7 (Анђелковић), Крстичић 7, Рачић 7, Милијаш 6 (Л. Илић), Милић 7, Пешић 6 (Радоњић), Боаћи 7.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести