Анђелковић частио Казахстанце

​​​​​​​ПАВЛОДАР: Црвена звезда је прокоцкала победу у самом финишу првог меча другог кола квалификација за Лигу Европе против Иртиша.
boaci fonet
Фото: Ričmond Boaći, foto: FoNet

Наш вицешмпион имао је тријумф у џепу, али је несмотреном интервенцијом Анђелковића у трећем минуту судијске надокнаде времена, омогућено домаћину да из пенала стигне до изједначења. Чини се да је и овим резултатом црвено-бели састав отворио врата пласмана у наредну рунду најмасовнијег УЕФА такмичења, јер за седам дана на својој Маракани требало би да се овери нова европска виза.

Била је Звезда у увертири суочена са великим проблемима, односно путовање дуго преко 5.000 километара било је изуетно напорно, потом временска разлика, затим терен са вештачком травом и противник чији квалитети  нису били до краја јасни.

Ричмонд Боаћи је са пеналтика погодио мрежу Казахстанаца

спаванка на централном терену у далеком Павлодару је основни утисак са меча у који су оба тима ушла веома опрезно. Тренер Милојевић направио је одређене рокаде у саставу, вративши Ле Талека на позицију штопера, док је место изгубио Фринпонг, а у маневру се појавио и солидни новајлија Јовичић, односно Канга и Доналд.

У почетном испитивању снага имала је Звезда две полуприлике преко Канге, који је био непрецизан. Домаћин је у 10. минуту запретио ударцима Живковића директно из корнера, али је Манојловић увек био на правом месту. Најбољу прилику Иртиш није искористио у 17. минуту када је Калинин шутирао оштро са десетак метара, али је поново Манојловић био на висини задатка.

Звезда је имала иницијативу, агресивност и дисциплину у везном реду, али не и завршни пас. Нешто бољу игру гости су крунисали поготком на старту другог полувремена. У 51. минуту после старта Маслаћа над Кангом румунски арбитар Аврам је без много размишљања показао на белу тачку. Једанаестерац је у погодак претоворио сигурни Боаћи који је ове сезоне изузетно ефикасан. На трећој утакмици постигао је пети погодак.

Kонтролисала је Звезда и игру и резултат. Није Иртиш имао довољно снаге, а чини се ни знања да озбиљније нападне. Звездине редове додатно је повезао искусни Милијаш, који је у другом полувремену заменио запаженог Кангу. Практично већих узбуђења пред оба гола и није било.

И када се чинило да ће Звезда обезбедити вредан тријумф десио се несхватљив потез, на овом мечу, капитена Анђелковића. У трећем минуту судијске надокнаде времена без икакве потребе испред голмана Манојловића закачио је лопту руком и још једном је судија Аврам одсвирао пенал. Са беле тачке Живковић је преварио Манојловића за коначних - 1:1.

Права је штета што Звезда није у потпуности искористила бољу игру и што је у самом финишу омогућила Иртишу да без изгледне прилике стигне до гола и ремија. Утисак је да наредног четвртка црвено-бели уз подршку својих навијача са трибина неће имати већих проблема да изборе пласман у треће коло квалификација за Лигу Европе.

З. Рангелов
 

Милојевић: Пенал у 92. минуту? Дешава се...

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић после ремија против Иртиша у Казахстану 1:1 рекао је да свакако не може да буде задовољан јер је примљен гол у 93. минуту, али је евидентно да екипа подиже форму.

"Била је ово утакмица коју смо контролисали, имали посед, систем са блоком који је функционисао добро. Тражили смо стрпљење и простор да пробијемо. Знало се да неће бити много шанси. Иртиш је претио из прекида, то им је јако оружје јер имају високе играче", рекао је Милојевић на конференцији за медије.
Према његовим речима, није баш најбоље видео како је Душан Анђелковић скривио пенал у надокнади.

"Јако је тешко када примите гол у надокнади времена, а имали сте повољан резултат. Доста смо коректно одиграли против екипе која је у форми, а имамо доста простора за напредак. Имали смо два нова играча, Јовичића и Кангу који није прошао припреме са екипом. Радује ме да подижемо физичку припрему и форму из утакмице у утакмицу".

Милојевић истиче да се грешке у фудбалу дешавају.
"Нисам од оних којих би издвајали играче, нити своје нити противничке екипе. Иртиш је пре свега добар и компактан тим. Не може екипа да се прави једним тренингом, потребно је време и стрпљење. Играчи треба да се познају, да једни друге прихвате. Ситуација из 93. минута се дешава, то је фудбал. На нашу жалост догодило се нама, а Иртишу је донело срећу. Лош тренутак, индивидуална грешка која може да баци у сенку то што је задња линија доста добро функционисала током целе утакмице", поручио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести