Звезда нерешено са Спартаком у трећем колу квалификација за ЛШ

Црвена звезда - Спартак (Т) 1:1 (1:1). Фудбалери Црвене звезде нису успели да изборе предност пред реванш са словачким Спартаком, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.
zvezda trnava fonet
Фото: FoNet

Црвено-бели су играли само нерешено, али су квалитетом показали да из двомеча могу да изађу као бољи. Београђанима је фалио само тај други гол на стадиону ,,Рајко Митић“ да утисак буде комплетан.

Сјајним потезима Немања Радоњић је синоћ већ на почетку меча разгалио срца домаћих навијача. Видело се да је расположен што је било веома важно за црвено-беле. Београђани нису хтели ништа да препусте случају, заиграли су офанзивно од првог тренутка и наметнули своју игру незгодним Словацима. Наши момци су добро прочитали систем гостију и нису им дозвољавали брзу транзицију. Уз то, Словаци су били потпуно немоћни у грађењу нападачких акција, црвено-бели су им чврстим пресингом брзо одузимали лопту.

Велику прилику наши момци су имали већ у 8. минуту, али нико није са петерца лопту сместио у мрежу. Чинило се да су Београђани далеко бољи ривал и да ће лако добити утакмицу. Оно у чему су гости потпуно парирали домаћинима је трчање и то их је одржавало у уводу меча. На страни Словака била је и корпуленција играча, који су били изузетно јаки у дуелу и готово непрелазни. Али, у 22. минуту Ненад Крстичић се убацио из другог плана у казнени простор гостију, фаулирао га је Годал и свиран је једанаестерац за црвено-беле. Сигуран са беле тачке био је Бен. Али, само минут касније – 1:1. Београђани су, малтене, још увек славили, акција је текла по десној страни, Јирка је на пеналтику проиграо Грендела, а овај изједначио. Словаци су тада први пут показали зашто их се Владан Милојевић прибојавао. Акција у три потеза која је донела резултат. Црвено-бели, међутим, нису посустајали, наметали су своју игру, трудили се изузетно да до полувремена постигну још један погодак. Али, нису успели.


Повреда Милића

Недуго пошто је у другом полувремену ушао у игру уместо Стојиљковића, повредио се Немања Милић и то је био велики хендикеп за Црвену звезду. У тренутку када је у игру требало да уђе Вељко Симић на терен је морао Славољуб Срнић, уместо Звездиног нападача.


А, у 53. минуту Црвена звезда је имала изванредну прилику, али је неодлучност Радоњића, која му није својствена, све упропастила. Пробијали су црвено-бели Словаке и у другом полувремену, претили са свих позиција, али гола није било. Схватили су у табору Београђана да само максималним залагањем могу ,,сломити“ противника и то су свим силама демонстрирали. Али, гости из Трнаве повремено су математички прецизно комбиновали и уопште нису били наиван ривал. У једном тренутку успели су и да ,,умртве“ игру што им је апсолутно одговарало.

Све у свему, после свега виђеног, закључак је да ће у реваншу бити вођена велика борба за пролаз у последње коло квалификација за пласман у Лигу шампиона.

И. Лазаревић

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 30.000, судија: Дел Серо (Шпанија). Стрелци: Бен у 23. минуту из једанаестерца за Црвену звезду, а Грендел у 24. минуту за Спартак. Жути картони: Радоњић (Црвена звезда), Годал, Слобода (Спартак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6,5, Савић 6, Дегенек 6, Родић 6, Јовичић 6, Крстичић 7,5, Бен 7, Ебесилио 6,5 (Симић), Радоњић 7, Стојиљковић 7 (Милић 6, Срнић 6).

СПАРТАК: Чуди 6, Кадлец 6, Годал 6, Тот 6, Чонка 6, Рада 6,5 (Хладик), Грешак 6, Грендел 7 (Мисенбек), Слобода 6, Јирка 7, Бакош 7 (Его 6).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести