Звезда поклонила сезонске улазнице особама са инвалидитетом

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда уручио је данас бесплатне сезонске улазнице особама са инвалидитетом.
fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Испртед споменика Рајку Митић улазнице за више од 40 верних навијача уручио је легендарни фудбалер, четврта Звездина звезда, Владимир Петровић Пижон.

"Ово је најлепша ствар на свету, када људима који имају хендикеп поклониш карте и омогућиш им да долазе на стадион да гледају утакмице. Они не бирају, сваки меч гледају и спадају у најверније навијаче. Често говорим да и када Звезда слабо игра, навијачи морају бити ту, а ови људи стално гледају Звезду. Ово је прави потез нашег клуба. Хвала им и на урученој захвалиници, велика је част бити њихова легенда", са великим задовољством рекао је Петровић.

Председник Националног Спортског савеза слепих и слабовидих Петар Врањковић истакао је да је велика част и задовољство присуствовати Звездиним утакмицама.

"Морам да искористим прилику да се захвалим фудбалском клубу Црвена звезда. Ово није први пут да нам Звезда помаже. Дуги низ година, како са фудбалским клубом, тако и са Спортским друштвом, имамо изузетно добру сарадњу. Међу нашом популацијом слепих и слабовидих има много загрижених навијача Звезде. Велика је част и задовољство присуствовати Звездиним утакмицама, како у Србији тако и у Европи, и веома смо захвални клубу", рекао је Врањковић.

Звезда се посебно захвалила свим појединцима који су учествовали у доласку на утакмице у претходним сезонама, као и следећим удружењима: Савез за церебралну и дечију парализу, Удружење параплегичара и квадриплегичара Србије “Ада”, Националном Спортском савезу слепих и слабовидих Београд, Центар за рехабилитацију, Савез дистрофичара Србије.

Особама са посебним потребама обезбеђен је прилаз са источне стране стадиона “Рајко Митић” као и 82 специјална места са којих могу да посматрају све утакмице црвено-белих у овој сезони.

Улаз је на капији број 19, сектор 6 и обезбеђено је и 10 паркинг места за возила којима долазе на утакмицу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести