Звезда поражена од молдавског Шерифа у квалификацијама за ЛШ

ТИРАСПОЉ: Фудбалери Црвене звезде поражени су од Шерифа са 1:0 у оквиру реванш сусрета трећег кола квалификација за Лигу шампиона.   
z
Фото: crvenazvezdafk.com

Кренули су офанзивно од старта утакмице црвено-бели, а прву прилику створили су већ у трећем минуту. Фалко је одлично центрирао из корнера са леве стране, а Дегенек сјајно захватио лопту главом, али је она отишла поред гола. Четири минута касније, поново је Фалко извео корнер, овај пут са десне стране, али Драговић није успео да захвати лопту. Након уводних минута, није било већих узбуђења, а игра се одвијала између два шеснаестерца, све до 24.минута. Катаи је послао пројектил са око 30 метара, али је лопта прохујала поред десне стативе. Шериф је опасно запретио у 31.минуту. Адама Траоре је шутирао искоса са десне стране, али је Борјан маестрално интервенисао и одбио лопту у поље. У 39.минуту, Иванић је добро прихватио лопту, „оставио“ за Катаија, који је снажно шутирао, али изнад пречке. Три минута доцније, Фалко је прошао по десној страни, проиграо Гајића, који је центрирао по земљи за Срнића, али је Шапчанин пребацио оквир гола. У првом минуту надокнаде полувремена, Фалко је комбиновао по боку, ушао у средину, али је Атанасијадис био добро постављен. У другом минуту надокнаде, шампион Молдавије је повео. Кастањеда је извео слободан ударац, а највиши у скоку био је Арболеда, лопта је дуго летела и завршила иза леђа Борјана – 1:0.

На старту другог дела, Срнић је после корнера Бена, сачекао лопту на ивици шеснаестерца и шутирао, али је на путу ка голу закачила једног дефанзивца домаћих и отишла у корнер. Уследила је фаза утакмице без изгледних шанси, углавном на средини терена, а црвено-бели су покушавали да преузму теренску иницијативу. Николић је у 60.минуту ушао у игру и одмах био опасан по гол Молдаваца, али је чувар мреже Шерифа одбио лопту  у корнер. Наставила је Црвена звезда са благом иницијативом, али без конкретније ситуације за погодак, све до 66.минута, када је Иванић имао најбољу прилику на мечу. Звездина „четворка“ се нашла у повољној позицији, али је шутирао право у Атанасијадиса. У 71.минуту Јансане је из контре угрозио гол гостију, а Борјан зауставио ударац. Минут касније, исти играч је пробао са дистанце, али је Звездин капитен поново добро одбранио. Драговић је у 81.минуту, изблокирао Кастањеду и спречио други погодак, а само минут касније Борјан је сачувао своју мрежу када је зауставио покушај Јансанеа. До краја сусрета, покушавали су наши фудбалери са неколико убаченим лопти у казнени простор, али нису успели да постигну погодак и резултат је остао непромењен.

Шериф - Црвена звезда 1:0 (1:0)

Стадион: Стадион Шерифа.

Гледалаца: 5.500.

Стрелци: Арболеда у 45.минуту.

Судија: Феликс Цвајер (Немачка).

Жути картони: Коловос, Кристијано, Кастањеда, Жулијен, Адо (Шериф), Срнић, Саного, Драговић, Родић, Гаврић (Црвена звезда).

Шериф: Атанасијадис, Жулијен, Дуланто, Арболеда, Кристијано, Тил, Адо, Коловос (од 67. Јансане), Траоре (од 85. Бизјак), Кастањеда, Луванор.

Резерве: Чељадник, Пашченко, Петро, Радељић, Белоусов, Бизјак, Костанца, Запата, Јансане.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Дегенек, Родић, Саного (од 77. Гаврић), Срнић (од 60. Николић), Фалко (од 46. Бен), Иванић, Катаи (од 64. Крстичић), Диони (од 46. Крстовић).

Резерве: Поповић, Гордић, Бабић, Панков, Крстичић, Петровић, Николић, Гаврић, Бен, Гобељић, Бакајоко, Крстовић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести